RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Numele vehiculate pentru preluarea șefiei PNL Iași. Fierbe cazanul nemulţumirilor

Deocamdată, se aşteaptă „ordine de la centru“. În filială ar urma să aibă loc alegeri peste două luni.

Liberalii se pregătesc să scoată săbiile din teacă. Şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, desfăşurată ieri, nu a clarificat în niciun fel criza provocată la Iaşi de înfrângerea PNL în alegerile de duminică şi de depunerea mandatului de către liderul filialei, Teofil Bălteanu.

 

  

 

În cursul zilei de luni, reprezentanţii PNL apreciau că cea mai bună soluţie ar fi asigurarea interimatului la conducerea filialei de către o persoană care să nu candideze la şefia organizaţiei la alegerile programate în februarie. Acest lucru ar fi garantat că preşedintele interimar al filialei nu ar fi putut să-şi „aranjeze apele“ până în februarie, toţi candidaţii la conducere plecând astfel de pe poziţii egale.

O idee similară fusese enunţată de altfel şi la centru de Raluca Turcan, propusă de fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, la conducerea partidului. Ieri însă, Turcan a precizat că ia în calcul o eventuală candidatură la conducerea partidului, în februarie.

În cadrul şedinţei BPN de ieri nu au fost stabilite reglementări pentru asigurarea interimatului în filialele în care liderul a demisionat după alegerile parlamentare de duminică. La Iaşi, conducerea filialei este în continuare asigurată de Teofil Bălteanu, acesta afirmând însă că nu intenţionează să rămână până în februarie.

„E o problemă de onoare să duc lucrurile ceva mai departe, dar nu până în februarie. De la Bucureşti nu s-a stabilit nicio linie de urmat. Vom avea o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean vineri, şedinţa ordinară, în care vom face o analiză a rezultatelor alegerilor şi a situaţiei curente. Nu este cazul să plătim poliţe, să dăm pedepse, ci să vedem cum stăm. Sunt sigur că putem găsi în interiorul partidului oamenii capabili să-l reconstruiască. Sunt oameni care au acum legitimitatea dată de participarea la un scrutin“, a declarat Bălteanu.

Acesta a făcut referire la Marius Bodea, Dumitru Oprea, Costel Alexe sau Iuliana Scântei, fără a-şi exprima însă preferinţa pentru vreunul din ei.

Printre candidaţii la alegerile interne din PNL din februarie s-ar putea număra şi avocatul Dragomir Tomaşeschi, care a criticat dur comportarea PNL în campania electorală şi în alegeri, dar şi liderul consilierilor judeţeni ai PNL, Daniel Minciună. Acesta s-a plasat pe locul al doilea între preferinţele primarilor liberali din judeţ în octombrie la votul prin care Comitetul Director al filialei ar fi urmat să stabilească listele electorale.

„Iau în calcul această variantă, dar nu am luat o decizie. După părerea mea, până luni nu se va întâmpla mare lucru. Pe urmă, fiecare va avea întâlniri cu primarii, cu activul de partid, pentru a vedea ce susţinere are şi ce echipă poate forma. Mă gândesc la o candidatură, dar este încă prea devreme pentru această discuţie“, a declarat Minciună.

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Related posts

Cine vor fi viitorii deputaţi şi senatori de Iaşi. De unii sigur nu aţi auzit vreodată!

Redacția

Ipocrizie marca PSD! Viceprimarul Nedelcu îl acuză pe Iohannis că fuge de dezbateri electorale. Uită că ea și primarul evită Actualitatea Tv!

Răzvan Grecu

Apele se tulbură în PSD Pașcani. Constantinescu neagă orice negociere în favoarea fostului primar. Rățoi: „Crăciunescu vrea postul lui Pânzaru”

Marius Parteni
Încarcă...