RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Visează fără droguri! – proiect antidrog desfăşurat de elevii liceului din Hălăuceşti

Comunicat de presă: În perioada aprilie-mai 2019 la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” din Hălăuceşti s-au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul Proiectului antidrog – Visează fără droguri!. Atracţia tinerilor pentru substanţele intersise a devenit o realitate pregnantă a timpurilor noastre. Tot mai mulţi tineri găsesc în consumul de substanţe intersise o modalitate de a ieşi din starea de obişnuinţă fără să conştientizeze consecinţele negative la care se expun: dependenţă, distrugerea personalităţii, intrarea în sfera penalului.

O echipă de proiect, alcătuită din patru eleve ale liceului din Hălăuceşti, Asoltanei Ana Maria, Bîlha Adina, Clopoţel Geanina şi Gurgu Cătălina şi coordonată de profesor Axinte Daniela Camelia au gândit proiectul „Visează fără droguri! ca o alternativă la consumul de droguri.

  

   Proiectul a debutat prin aplicarea unui chestionar unui grup ţintă alcătuit din colegii lor din clasele VII-XII, aproximativ 300 de elevi. După interpretarea chestionarelor, echipa de proiect a pregătit o serie de activităţi, precum ateliere de artă, dans, muzică, activităţi sportive, prin care colegii lor să-şi poată exprima sau să-şi poată descoperi talentul cu care fiecare a fost înzestrat, să facă sport, mişcare, astfel încât, nu numai să petreacă un timp preţios alături de colegi şi prieteni, dar şi să realizeze că pot trăi o stare de bine într-un mod sănătos şi constructiv. Activităţile au fost completate prin campanii de informare asupra consecinţelor consumului de drogur, informaţii oferite de persoane abilitate. În derularea activităţilor, cele mai multe în cadrul „Şcolii altfel” din săptămâna 27-31 mai 2019, echipa de proiect a fost sprijinită de o mulţime de voluntari dintre proprii colegi, de profesori şi conducerea liceului, de psihologul liceului, de Poliţia din Hălăuceşti şi autorităţile locale şi de Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi.

 

Related posts

Meseria – brăţară de aur! Au început înscrierile pentru şcolile profesionale

Ema Roman

Regulile organizării claselor. Fiecare școală va avea un responsabil pentru problema SARS-CoV-2

Redacția

Știri de la cititori:“Ziua Europeană a Limbilor Străine” sărbătorită la Brătești

Redacția
Încarcă...