RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clubul Copiilor și-a deschis porțile. Spectacol de rămas bun a profesorului de muzică Gheorghe Arșinel

Zi emoționantă și cu dublă semnificație la Clubul Copiilor Pașcani. Sâmbătă, 29 septembrie, unitatea de învățământ și-a deschis porțile pentru noul an școlar.

 

  

 După o carieră de 51 de ani, închinată elevilor și unității de învățământ, profesorul de muzică Gheorghe Arșinel s-a retras la pensie, marcând această zi cum a știut să facă cel mai bine în decursul anilor, prin muzică, printr-un spectacol de rămas bun, alături de orchestra de muzică populară. Cu vizibile emoții și lacrimi în ochi, a vorbit despre dascălul care a îndrumat zeci de copii în tainele muzicii, directorul Clubului Copiilor- Maria Vatamanu.

„Este o zi încărcată, plină de emoții. În viață avem momente când avem emoții la început de drum, succese personale și profesionale, și fără voia noastră vin și emoțiile date de sfârșitul unei perioade, și începutul alteia. Domnul profesor Arșinel este un drag coleg, a cărui activitate profesională s-a identificat timp de 51 de ani cu elevii și Clubul Copiilor”, a precizat directorul Clubului Copiilor, Maria Vatamanu.

 Despre profesorul Gheorghe Arșinel a vorbit și fostul director al colegiului „Mihail Sadoveanu”, Carmen Dimitriu, care de anul acesta este lector, pe disciplina limba română, la Universitatea de Stat din orașul Comrat aflat în Regiunea Autonomă Gagauzia din Republica Moldova.

„Puțini oameni își lasă amprenta așa mult asupra semenilor. Puțini oameni pot aduna în palmares o activitate atât de bogată. Voi vorbi despre un om, un adevărat dascăl, care mi-a îndrumat și mie pașii încă de la gimnaziu. Am moștenit pasiunea pentru muzică din familie, dar abia când am ajuns în clasa a V-a, la Pașcani, am înțeles ce înseamnă cu adevărat muzica pentru că am întâlnit acest profesor minunat care m-a făcut ca să privesc muzica nu numai ca pe o artă, ci mi-a arătat că muzica este și o știință. Perseverența, lucrul bine făcut și-au spus cuvântul, și în faptul că domnul profesor s-a identificat cu Clubul Copiilor. Nu a pregătit un copil sau doi, ci o întreagă orchestră care s-a perpetuat. Un perpetuum muzical de-a lungul anilor. A preluat generații de copii. Nu au existat evenimente importante în Pașcani fără ca domnul profesor să nu fie prezent cu orchestra”, a menționat Carmen Dimitriu.  

Ca și noutate, în anul școlar 2018-2019 sunt două noi cercuri: canto clasic și popular, cât și șah de performanță. Orele de canto clasic sunt ținute de profesorul de muzică Costel Lupei, iar lecțiile de canto de muzică populară de Mihaela Nechita. Copiii vor învăța tainele sportului minții de la profesorul Radu Buzenschi.

Clubului Copiilor este o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber.  Cursurile la care se pot înscrie copiii sunt: muzică ușoară, karting, chimie experimentală, orchestră muzică populară, informatică, floricultură, tenis de masă, pictură și coregrafie. Acestea  sunt gratuite.

 

 


 

Related posts

DEZASTRU! Sunt școli din județul Iași în care un singur elev a luat peste 5 la Evaluare

Redacția

Certificate Cambridge pentru 30 de elevi de la Liceul „Miron Costin”

Redacția

Deschiderea noului an școlar la Clubul Copiilor Pașcani (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...