RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Locul III obținut de Colegiul “Sadoveanu” în Tabăra Națională de Chimie

Cei mai buni elevi din România au participat timp de o săptămână la Tabăra Națională de Chimie, aflată la cea de a XIV-a ediție.

În perioada 27 august-2 septembrie, 110 tineri din clasele VIII-XII au luat parte la activitӑțile de pregӑtire teoreticӑ și practicӑ desfășurate la  Colegiul Național „Decebal” din Deva.

  

 Lotul județului Iași a fost reprezentat de 9 elevi, printre care și 2 tineri de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani: Victor Pintilie și Ștefan Frăsilă, coordonați de profesor Otilia Pintilie.  

 Pregӑtirea teoreticӑ ṣi practicӑ a fost realizatӑ de cӑtre cadre didactice din ȋnvӑṭӑmȃntul universitar cât și preuniversitar.

“Orele de studiu au fost îmbinate cu activități recreative la Aqualand Deva și parcul militar Arsenal Park Orăștie, precum și cu excursii la Cetatea Devei și Castelul Corvinilor Hunedoara. Tabara s-a încheiat cu Miniolimpiada olimpicilor unde elevul Victor Pintilie a reușit performanța de a se clasa al III-lea pe țară la clasa a XII-a, primele două poziții fiind ocupate de elevi de la Colegiul Național “Sf. Sava” din București și Colegiul Național Iași”, conform paginii de facebook a Colegiului Național “Mihail Sadoveanu”.  

 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, ȋn colaborare cu Colegiul Național „Decebal” Deva.

 

Related posts

„Lecția antrenament” de șah de la Mircești, un succes! Urmează turneul lunar (foto)

Carmen Bălăceanu

Pregătiri pentru noul an școlar la Colegiul „Unirea”

Diana Marcu

A început Olimpiada Evenimentelor! Program și Evenimente

Redacția
Încarcă...