RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Pregătiri pentru noul an școlar la Colegiul „Unirea”

La Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani pregătirile pentru noul an școlar sunt în toi. De cum intri pe porta liceului se pot observa materialele de construcții și câțiva oameni care roiesc în jurul liceului, fiecare cu câte o sarcină diferită. Unul are în mână un trafalet, altul vine din spate cu o găleată, o femeie șterge geamurile, iar alta udă florile.

 

  

Colegiul „Unirea” s-a „înnoit” pentru noul an școlar cu: trei copiatoare (unul pentru elevi și profesori, unul pentru a scoate subiectele la Bacalaureat și unul pentru secretariat), cinci imprimante (pentru cabinetele profesorilor) și 10 aparate de aer condiționat. S-au refăcut câteva laboratoare: cel de matematică are parchet și bănci noi plus o tablă magnetică, un laborator de informatică a fost și el schimbat complet cu mobilier nou, scaune ergonomice, parchet nou și calculatoare noi, cumpărate iarna trecută. Nici sala radio și nici căminul nu au scăpat de noul parchet. Se lucrează și la o nouă sală de lectură în care elevii se pot putea delecta cu o carte și un pahar de ceai, iar toate sălile de clasă de la etajul doi al corpului A au câte o ușă nouă.

„Privind deschiderea noului an școlar, unitățile de învățământ din Municipiul Pașcani au primit pe finanțare de bază și finanțare complementară suma de 3 milioane 642 de lei. Numai pe trimestru trei, vorbesc aici de lunile iulie- august- septembrie, au primit 866.000 de lei din partea Primăriei Pașcani. Sumă cu care dumnealor au desfășurat diferite lucrări de igienizare, reparații în vederea pregătirii noului ani școlar. Trebuie să vă spun că toate unități de învățământ din Pașcani plus cele din suburbii au autorizații sanitare de funcționare, mai mult au fost făcute mai în toate aceste unități de învățământ. Fiecare director și-a făcut treaba din acest punct de vedere”, a declarat Cristian Menegon purtătorul de cuvânt a Primăriei Pașcani.

Școala încă se pregătește pentru a-și număra bobocii. Mobilierul urmează să fie așezat cu atenție în clasele proaspăt văruite. Colegiul „Unirea” a reușit iar să surprindă prin dorința de a evolua, nu numai pe plan educațional.

Related posts

Târgu Frumos -Înscrieri pentru Cupa Argus (Scrabble)

Redacția

Ministrul Educației anunță organizarea de concursuri pentru posturile din inspectoratele școlare

Redacția

Evaluarea Naţională şi Bac-ul ar putea fi echivalate cu mediile în starea de urgență

Redacția
Încarcă...