RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

110 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Cu zece zile înaintea deschiderii oficiale a anului şcolar 2018-2019, aproape 20% din unităţile de învăţământ existente în judeţul Iaşi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. În prezent, în judeţ funcţionează un număr de 223 de unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică, cu 391 de unităţi de învăţământ arondate.

 

  

Activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Iaşi se desfăşoară în 1.492 clădiri, din care 951 clădiri sunt destinate activităţilor cu elevii şi 541 clădiri în care nu se desfăşoară activităţi cu elevii.

În luna august, echipe mixte de inspectori ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au efectuat controale tematice în unităţile de învăţământ prin care s-a verificat stadiul actual al pregătirii pentru începerea anului şcolar. Au fost de asemenea verificate condiţiile igienico-sanitare şi situaţia avizelor sanitare de funcţionare.„Problemele sunt aceleaşi care au fost şi în anii anteriori. Noi acum suntem împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean în plin proces de evaluare a unităţilor de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Conform datelor noastre, 110 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar procesul continuă”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi. Deşi condiţiile oferite de unităţile de învăţământ pot pune sănătatea copiilor şi profesorilor în pericol, la fel ca în fiecare an, toate şcolile îşi deschid porţile la începutul lunii septembrie. „Procesul de autorizare este un proces care se derulează pe tot parcursul anului. Nu este o perioadăanume, pentru că în momentul în care o şcoală consideră că îndeplineşte condiţiile de autorizare, conform OMS 1955/1995, poate depune un dosar cu o cerere pe propria răspundere cum că îndeplineşte condiţiile sanitare de funcţionare. Noi avem obligaţia ca, la faţa locului, să verificăm dacăsunt sau nu îndeplinite condiţiile”, a adăugat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

Articol integral pe www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

Pașcani: Cine sunt absolventele care au obținut prima medie la bacalaureat, pe fiecare unitate de învățământ (FOTO)

Oana Cordoneanu

Profesoara din Cozmești, înscrisă în Liga profesorilor excepționali, a intrat în finală! Voteaz-o să câștige!

Ema Roman

Elevii de la clasele de profesională din cadrul Colegiului „Unirea” pot depune cereri pentru bursă

Oana Cordoneanu
Încarcă...