RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școlile profesionale din Pașcani sunt căutate de elevii care vor o meserie

Şcolile profesionale din Pașcani sunt tot mai căutate, în condiţiile în care în urmă cu ani de zile, elevii se fereau de ele. Nu era la modă să mergi la profesională.

Liceele teoretice sau vocaţionale erau asaltate de cererile de înscriere ale elevilor care terminau clasa a VIII-a. În ultimii ani însă lucrurile s-au schimbat.În municipiul Pașcani, trei unități de învățământ au clase pentru profesională.

  

Astfel, la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” sunt  trei clase. Specializările sunt:mecanică auto, operator mașini cu comandă numeric,și o clasă formată din 14 locuri  specializarea confecţioner produse textile şi 14 locuri specializarea tricoteur. Cei mai mulţi elevi s-au înscris la specializarea mecanic auto pentru care se va desfăşura si probă suplimentară de admitere în data de 25 iunie.

Şi la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” Paşcani s-au încheiat înscrierile pe data de 19 iunie pentru cele două clase, una cu specializarea de sudor, iar cealaltă cu specializarea de comerciant vânzător .

La Liceul Economic Tehnologic  “Nicolae Iorga” Paşcani înscrierile se vor încheia vineri, 22 iunie pentru specializarea turism şi alimentaţie.  Până acum au fost ocupate 22 de locuri, din cele 28.

Formarea elevilor pe ruta profesională pe parcursul a trei ani este susținută de bursă lunară în valoare de 200 lei de la bugetul de stat.

Dacă numărul de candidați la o școală profesională este mai mare decât numărul locurilor oferite de școală, admiterea se face luând în calcul în proporție de 70% media de admitere și în proporție de 30% nota obținută la proba suplimentară de admitere stabilită de unitatea de învățământ.

 

Related posts

Alimentele date copiilor, prin programul “Laptele si cornul”, verificate de DSP si OPC

Redacția

Prima generație de absolvenți instruiți de Proinvest

Irina Gherasim

Pompieri și polițiști prezenți la Liceul „Miron Costin”, cu ocazia Programului „Școala altfel”

Iulia Huțanu
Încarcă...