RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesorii ieşeni, instruiţi în prevenirea violenţelor din şcoli

O sută de profesori din judeţul Iaşi participă în această perioadă la cursul de formare pentru cadre didactice „Strategii de prevenire şi combatere a comportamentelor de risc în rândul elevilor“, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Casa Corpului Didactic Iaşi.

 

Cursul reprezintă un demers comun al specialiştilor în domeniul educaţiei, dar şi al reprezentanţilor poliţiei şi are drept scop oferirea de informaţii profesorilor cu privire la comportamentele de risc ale elevilor. Astfel, se încearcă dezvoltarea unor abilităţi menite să iniţieze demersurile educaţionale care să asigure o siguranţă sporită a elevilor şi să diminueze violenţele în mediul şcolar.

  

„Este important ca prin educaţie să schimbăm atitudinea faţă de violenţă, în sensul modificărilor treptate prin conştientizarea consecinţelor negative, indezirabile şi, implicit, diminuarea actelor de violenţă – individuale sau colective. Nevoia de conştientizare, prin campanii sociale, dar şi prin programe educa­ţionale şi de formare a cadrelor didactice, care să ur­mărească atât dezvoltarea unei culturi a nonviolenţei, cât şi ameliorarea manifestării violenţei în relaţiile umane, este o condiţie sine qua non într-o societate civilizată“, declară prof. Alla Apopei, inspector pentru activităţi extraşcolare din cadrul ISJ Iaşi. Cursul se desfăşoară pe patru grupe de cadre didactice şi se desfăşoară, în perioada 6-9 februarie, în sălile de la ISJ Iaşi, la Colegiul Naţional şi Liceul Teoretic „Vasile Alec­sandri“ Iaşi. Cadrele didactice sunt pregătite pentru organizarea unor activităţi de educaţie formală şi nonformală, atât cu elevii, cât şi cu părinţii şi vizează teme precum prevenirea consumului de alcool şi droguri, traficul de persoane, comportamentul în situaţii de urgenţă sau prevenirea violenţelor.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Elevii de la Colegiul ”Unirea” s-au întrecut cu șireturile legate

Redacția

Rezultate meritorii obținute de elevii Colegiului Sadoveanu

Teona Gherasim

Expoziție ”Reuse or Lose” la Clubul Copiilor din Pașcani

Redacția
Încarcă...