RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Schimb de ştafetă cu primarul de faţă la Inspectoratul Şcolar

Predarea de ştafetă care a avut loc ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a evidenţiat retragerea Cameliei Gavrilă, „Generalul“ din ISJ, din postura de inspector-şef, şi numirea Genovevei Farcaş. 

 

Într-o sală plină cu inspectorii de specialitate pe care-i are ISJ-ul, foşti şi prezenţi, toţi cei trei membri ai sindicatelor din învăţământ, şedinţa a fost marcată de mulţumiri aduse activităţii inspectoratului sub Camelia Gavrilă, care şi-a dat din ianuarie demisia pentru a continua activitatea în Parlament. „Este o înâlnire oficială prin care se face predarea de delegaţii, de atribuţii legate de funcţia de inspector şcolar general către doamna profesor doctor Genoveva Farcaş“, a fost nevoită să precizeze încă de la începutul discursului Camelia Gavrilă, pentru a evita confuzia celor din sală. „S-a încheiat o etapă din activitatea mea, din cariera mea, în acest context. Există şi o anumită nostalgie, un anumit regret că sunt multe proiecte pe care le-am derulat împreună cu o echipă minunată de inspectori profesionişti, directori şi profesori dintr-un judeţ care a avut mereu performanţe“, a spus aceasta. 

  

Proiecte şi mulţumiri

În locul acesteia, conducerea ISJ s-a restructurat. Genoveva Farcaş va fi interimar, numită prin ordin de ministru, până când va fi organizat un nou concurs, adjuncţi vor fi Mihaela Ţura şi Bogdan Bârzoi, care cu câteva zile în urmă era dat ca sigur noul inspector general, de persoane din conducerea ISJ Iaşi. În discursul pe care l-a avut acesta, a spus că numirea Genovevei Farcaş nu vine ca „o surpriză pentru noi“, trimiţând spre ideea că s-ar fi ştiut de mult timp de această idee. Camelia Gavrilă a profitat de ocazie, după discursul primarului Mihai Chirica, a cărui prezenţă la eveniment a fost explicată ca fiind legată de proiecte comune desfăşurate cu Primăria de ISJ, să enumere trei proiecte ce trebuie să continue. Aceasta a invocat finalizarea Şcolii Normale, „o clădire reper care se aşază temeinic în ceea ce înseamnă formarea generaţiilor de dascăli“, dar şi conturarea unui centru regional de formare a cadrelor didactice prin realizarea unei săli de conferinţe şi de seminarii „între Casa Corpului Didactic şi căminul hotel al ISJ Iaşi“. Al treilea proiect priveşte Palatul Copiilor, de pe str. Săulescu. „O rană perpetuă în ultimii ani în condiţii de finanţare sumară şi proiectare deficitară. Trebuie să completeze ce reprezintă palatul de pe bulevardul Carol“, a conchis aceasta.

 

La rândul său, o bună parte din discursul Genovevei Farcaş a fost unul de mulţumire, a unei persoane care s-a format în ISJ pentru că „am avut-o aproape, ca model, pe profesorul Gavrilă, omul Camelia Gavrilă şi inspectorul şcolar general Camelia Gavrilă“. Apoi a reconturat proiectele principale ale ISJ Iaşi, precizând că nu vor fi mari schimbări, ci se vor continua proiectele majore ale instituţiei. „Profesorii vor trebui să capete şi o competenţă necesară a educării copiilor de astăzi, să ţină cont de situaţiile speciale, cum e cazul copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate. Am să vă mărturisesc şi câteva lucruri din ce mi-au împărtăşit colegii mei direct sau indirect – că sunt mâini ferme în mănuşi de catifea şi că nu ştiu să mă orientez decât după linii drepte, şi nu curbe“, a spus Genoveva Farcaş. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

UNESCO cere ca telefoanele inteligente să fie interzise în școli în toată lumea

Redacția

Ziua Mondială a apei a fost marcată de elevii din Pașcani la Sistemul Hidrotehnic Independent

Oana Cordoneanu

Vlad Plaiu este noul Președinte al Consiliului Național al Elevilor din cadrul CNMS

Teona Gherasim
Încarcă...