RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Manuale gratuite pentru elevi, din această toamnă. Sindicatul „Spiru Haret” face precizări

În anii trecuţi, elevii de clasa  a XI-a și a XII-a erau nevoiți să-și cumpere manualele din librării ori de la colegii mai mari, însă anul acesta Ministerul Educației promite să le ofere gratuit. Aproximativ 3.600.000 de manuale ar urma să fie achiziționate, conform celor din Minister.  

Vestea că elevii vor avea manuale gratuite în noul an școlar nu este văzută cu ochi buni de reprezentanții Sindicatului “Spiru Haret” Iași.

Acest proiect este văzut de președintele Învâțământ Spiru Haret Iași ca o o simplă teorie, dar care, spune el nu va fi pusă în practică. Mirel Pristavu consideră că promisiunile Ministerului nu au temei și că licitațiile care vor avea loc pe acest subiect vor fi stopate, la fel ca în anii trecuți.

  

Știrea că toți elevii vor avea manuale școlare gratuite în noul an școlar mi se pare de nepus în practică având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii ani cu Ministerul Educației Naționale care a promis de fiecare dată aceste manuale gratuite și în nici într-un an nu a realizat acest lucru. Ar fi prea frumos să se întâmple, însă eu personal sunt sceptic că se va întâmpla acest lucru. Știm foarte bine cum se desfoșăară aceaste licitații cu editurile care tipăresc manualele școlare și toate contestațiile care se fac ulterior, blocajele care apar. Eu doresc succes Ministerului, fiindcă după 25 ani ar cam fi cazul să aibă și elevii noștri manuale gratuite”, ne-a declarat Mirel Pristavu, președinte Învățământ Spiru Haret Iași.

Încep elevii anul școlar cu manuale noi sau părinții vor scoate, din nou, bani din buzunar? Acest lucru rămâne de văzut. 

 

 

Related posts

1 octombrie – Festivitate de redeschidere a Clubului Copiilor la Târgu Frumos

Carmen Bălăceanu

Topul şcolilor după absenţe. Chiulul, la cote mai ridicate ca înainte de pandemie

Redacția

Părinții, speriați că trebuie să-și trimită copiii la școală cu declarații pe proprie răspundere

Redacția
Încarcă...