RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doi tineri din Paşcani, de vorbă cu Ministrul Educaţiei. Au participat la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, de la Oradea

Doi elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” au participat la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, de la Oradea. Tinerii și-au asumat această plecare în vestul țării, iar de acolo s-au întors câștigați și bucuroși că au putut fi vocea elevilor. 

Evenimentul s-a desfăşurat pe durata a trei zile, respectiv în perioada 10-13 februarie 2016 și a fost găzduit de către Universitatea din Oradea.

 

  

De la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, au fost prezenţi la manifestare, președintele Iustin Jalaboi și vicepreședintele Mădălin Cotic. De altfel, tinerii se implică activ în astfel de activităţi, ori de câte ori se iveşte ocazia. “Noi suntem în Consiliu de aproximativ patru luni, ne dedicăm reprezentării elevilor şi vrem să ne implicăm cât mai mult în a-i ajuta pe aceştia. Suntem la curent cu aproape toată noutăţile Consiliului Naţional şi discutăm cu preşedintele Consiliului când avem probleme. Am discutat cu cei din Iaşi şi am decis să mergem şi noi. Ne-a întrecut aşteptările peste măsură. S-au discutat probleme reale şi au fost foarte multe dezbateri”, a declarat Iustin Jalaboi,preşedintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional “‘Mihail Sadoveanu” Paşcani.

  FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Vicepreședintele Mădălin Cotic a luat cuvântul în plenul Adunării Generale, poziția sa fiind ca în negocierile cu Ministerul privind Statutul Elevului, să nu se renunțe sub nicio formă la articolele ce reiterează dreptul de a nu fi confiscate bunurile elevilor, dreptul la decont integral al navetei elevilor și manuale gratuite pentru clasele XI-XII. Discursul său a fost apreciat de către cei prezenţi, în frunte cu ministrul Educaţiei.

La adunare au participat aproximativ 140 de persoane, dintre care membrii cu drept de vot – preşedinţii Consiliilor Judeţene ale elevilor, iar ei au fost însoţiţi de către doi delegaţi. Când a venit în dezbatere statutul elevilor, am cerut cuvântul în plen pentru a menţiona faptul că nu ar trebui să renunţăm la articolele ce prevăd dreptul de a nu fi confiscate bunurile elevilor, dreptul la decont integral al navetei elevilor și manuale gratuite pentru clasele XI-XII”, a declarat Mădălin Cotic, vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor, Colegiul Sadoveanu.

Menţionăm faptul că această organizare are loc anual, având o tradiție de 10 ani, iar în cadrul ei sunt discutate probleme ce țin de mediul educațional preuniversitar. La adunarea generală din 11 februarie au participat Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, secretarul de stat și directorul general al Direcţiei Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, reprezentant al Instituției Prefectului din județul Bihor, Președintele Consiliului Județean Bihor, Rectorul Universității din Oradea, Viceprimarul municipiului Oradea, cât și Președintele Alianței Naționale al Organizațiilor Studențești din România, dar și reprezentanți ai Consiliului Tineretului din România.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Consiliere psihologică pentru părinții elevilor din clasele care vor susține evaluări naționale în luna mai 2014

Răzvan Grecu

În 2021, elevii de liceu învață la Istorie că România NU este în Uniunea Europeană

Redacția

Elev de la ”Sadoveanu” membru al lotului național de downhill. A participat la competiții în Austria și Croația (FOTO)

Redacția
Încarcă...