RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Situație fără precedent: Primăria anunță grădinița din Boșteni prin intermediul presei că a primit o finanțare în valoare de 300.000 de lei

Suma de 300.000 de lei a fost alocată pentru finanțarea obiectivului de investiții “Consolidare și reabilitare grădiniță Boșteni, de pe strada Ion Creangă, Pașcani”. Până aici totul are sens, vorbim despre o grădiniță care avea nevoie urgentă de finanțare dat fiind faptul că grupurile de copiii învață acum în cadrul Școlii Boșteni, iar lucrările de reabilitare a grădiniței sunt date spre executare către firma SC LINCAS Pașcani încă din anul 2007.   

 

Ciudățenia apare însă la comunicare. Dacă primăria a aflat prima de această finanțare de la Guvern, directorul grădiniței beneficiare de aceste fonduri a aflat de la reporterii NewsPascani.com.

  

Mai exact, în această dimineață am aflat printr-un comunicat de presă trimis de purtătorul de cuvânt al Primăriei  că: Suplimentarea pentru programul național de dezvoltare locală:

La data de 16.10.2014, Primăria Pașcani a fost înștiințată de către cabinetul Viceprim-Ministrului Liviu Dragnea, despre suplimentarea alocărilor pentru Programul național de dezvoltare locală.  Având în vedere prevederile art.8 din Ordonanța Guvernului nr 59/2014 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 și a Ordinului Ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr 1901 din 14.10.2014, vă comunicăm că a fost alocată suma de 300.000 lei pentru finanțarea obiectivului de investiții “Consolidare și reabilitare grădinița Boșteni, strada Ion Creangă, Pașcani”.  Urmează ca administrația locală să trimită o adresă de înaintare alături de documentația tehnico-economică, certificatul de urbanism cât și devizul general  către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”.

Reporterii Actualitatea Tv au mers la grădinița “norocoasă” pentru a primi o declarație în ceea ce privește demersurile făcute de  director pentru accesarea acestor fonduri și de aici am aflat cu stupoare că nimeni nu știa nimic despre ele.

“Eu, Geanina Isticioaia, director la școala Sodomeni am luat cunoștință de acest comunicat de presă al Primăriei Pașcani abia în acest moment. Nu am fost informată, nu știu absolut nimic despre ce este vorba. Grădinița este dată firmei SC LINCAS SRL Pașcani din anul 2007 pentru reabilitare”, ni s-a relatat.

Teoretic și practic eram primele persoane care înștiințau instituția cu privire la acest aspect. Ne-am văzuți astfel nevoiți să ne întoarcem la Primărie pentru a afla un punct de vedere oficial.

“Ieri am fost înștiințați de cabinetul Viceprim-Ministrului Liviu Dragnea de faptul că Primăria Pașcani va primi o serie de bani prin suplimentarea Programului național de dezvoltare, fac referire aici la prevederile din articolul 8 din Ordonanța Guvernului nr 59/2014. Este vorba despre suma de 300.000 de lei ce va fi alocată pentru finanțarea obiectivului de investiții<Consolidare și reabilitare grădinița dinBoșteni >. Pasul următor este ca administrația locală să trimită o serie de documente. Vorbim despre o adresă de înaintare alături de documentația tehnico-economică, certificatul de urbanism cât și devizul general către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Cert este că acești bani vor intra în contul grădiniței, în urma expedierii documentelor necesare de către administrația locală, însă dilema rămâne, de ce nu știau și persoanele avizate această veste care până la urmă este extrem de îmbucurătoare. Să fie oare presa a IV-a putere în stat și tocmai din acest motiv aflăm noi înaintea beneficiarilor direcți o veste de factură educațională, politică, socială, de economie etc?

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Carieră închinată școlii și elevilor de la Colegiul ”Unirea„! (FOTO)

Redacția

O nouă rundă pentru absolvenţii de liceu

Redacția

Școala Gimnazială Cozmești derulează un program de tip after school cu fonduri europene

Redacția
Încarcă...