RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Solicitare din partea RomPak, blocată în Primărie! Compania implicată și apreciată, pusă pe drumuri ca mulți alți agenți economici!

 

Proiectul privind inițierea demersurilor privind concesionarea directă a unei suprafețe de teren din vecinătate către societatea RomPak SRL, în vederea amenajării unei parcări,  s-a lovit de birocrația din Primărie. Cererea depusă de conducerea companiei și susținută de aleșii din PNL nu a trecut de votul plenului.

  

 

Vorbim de concesionarea în vederea amenajării unei parăcări a unei suprafețe de teren de 1300 mp din lateralul sediului fabricii, pentru care conducerea RomPak SRL a depus o solicitare încă din 28 martie 2018. Solicitarea a fost susținută de grupul consilierilor PNL, după ce administrația locală nu a inclus pe ordinea de zi cererea, în termenul prevăzut.

De aici până la motivele pentru care nu poate fi concesionată direct suprafața, nu a mai fost mult. Primarul Dumitru Pantazi a spus :”Știu că se lucrează pe compartimente la acest proiect. Este o cerere în lucru”, a fost opinia primarului, susținut de secretarul Irina Jitaru.“Știu că au fost cereri de clarificare, de solicitare a unor documente în completare”, a fost precizarea secretarei Primăriei.   

Consilierii PNL, care au inițiat proiectul, au atras atenția aleșilor locali că solicitarea datează de acum mai bine de un an și jumătate, iar societatea RomPak SRL a depus adrese în continuarea cererii inițiale.”Solicităm să fie demarate demersurile în vederea concesionării, nu stabilim direct beneficiarul. Nu trebuie să ne opunem unui agent economic care vrea să plătească pentru ocuparea acelei taxe”, au spus consilierii PNL.

Într-un final, cei din Primărie au invocat apariția noului cod administrativ, care nu mai permite concesionarea directă, deși timp de solicitarea inițială are peste 18 luni de zile de când a fost depusă, iar Primăria trebuia să răspundă în maxim 30 de zile.

Cu toate acestea, toți membrii legislativului local și primarul municipiului au apreciat implicarea și sprijinul oferit de cei de la RomPak SRL. Când a fost vorba de scuză, șefii Primăriei au preferat să se plângă că ar face o ilegalitate, deși au tratat cu dispreț solicitarea.

Nu este pentru prima dată când șefii Primăriei Pașcani sunt în această postură. Nu puțini sunt agenții economici cărora nu le este furnizat un răspuns în termenul prevăzut de lege, la solicitările depuse.

 

Related posts

Centru de colectare a laptelui la Moțca

Redacția

Tesla vine în România și caută să angajeze

Redacția

Statul la stat. O singură slujbă, două venituri. Cum își cresc veniturile șefii din ministere

Redacția
Încarcă...