RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Antifrauda a spulberat fieful PSD din Pașcani. Firma de casă a dosit 700.000 euro

Antifrauda a facut ravagii la Pascani. Astfel, SC As Seb  Company SRL ”firma de casa” din zona, adica societatea cu care primarii PSD din zona adica cel al municipiul Pascani, Dumitru Pantazi, si ai comunelor din jur prefera sa ”lucreze” a fost controlata in luna iunie de Directia de Lupta Antifrauda Fiscala.

La data de 25.06.2019, Directia de  Lupta Antifrauda a emis Decizia nr.A-FSV-6512-2019 prin care imputa societatii obligatii suplimentare catre b bugetul de stat in valoare de  2.966.833 lei (aproape 700.000 euro) si blocheaza trei conturi bancare detinute de societate pentru recuperarea banilor. Potrivit unor surse, societatea a vrut sa se sustraga de la plata contributiilor catre buget prin inregistrarea in contabilitate a  unor operatiuni economice fictive. Societatea a contestat masurile asiguratorii si a pierdut procesul (vezi aici). De asemenea firma a cerut anularea documentului emis de inspectorii antifrauda dar s-a constatat ca a depus cererea la o instanta care nu este competenta (vezi aici).

  

Apavaloaie are cazier

Firma As Seb Company SRL este controlata de familia fostului consilier judetean PSD, Dinu Apavaloaie. Acestea nu sunt singurelel suspiciuni de  frauda financiara in dauna statului care privesc afacerile familiei lui Dinu Apavaloaie. In aprilie 2014, Apavaloaie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanta la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Printre altele, acesta a fost acuzat ca a emis catre societatea constanteana SC TSP Ecoterm SA Navodari (societate cu capital de stat) o serie de facturi pentru lucrari care in  realitate nu au fost efectuate. ”Prin aceasta modalitate a fost cauzat societatii Ecoterm un prejudiciu în suma de 2.166.324,79 lei, aducâdu-se avantaje patrimoniale societatilor SC Adems S.R.L (firma lui Apavaloaie – n.r) SC Stemirom SRL, SC Geserom International SRL, SC Somseri SRL, SC G.N.P. International SRL  si SC Tomilec SRL şi inculpatilor Apavaloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihail Stere şi Gheorghe Gheorghe“, au aratat procurorii DNA.

continuare pe www.dezvaluirea.ro

 

Related posts

Industria de jocuri video din România, cifră de afaceri de 332 milioane EUR în 2022

Redacția

Fermierii vor putea accesa fonduri europene pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Redacția

Culturi exotice pe plaiuri mioritice. Cartoful clasic are concurență – cartoful dulce, din America de Sud

Redacția
Încarcă...