RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Conflict de interese: Brokerul Dumea a asigurat tot parcul auto la EcoSalubritate. Comisionul l-a băgat în buzunar!

Actualul director de la societatea EcoSalubritate SA nu se mulțumește doar cu veniturile încasate din salariul de manager. De când a preluat societatea, a făcut tot posibilul să încaseze cât mai mulți bani, chiar dacă a fost nevoit să săvârșească abuzuri și să încalce legea.

 

 

  

O dovadă în acest sens sunt polițele de asigurare încheiate cu societatea la care este director prin MaxyGo Broker. Începând cu anul 2013, toate polițele de asigurare ale mijloacelor de transport aparținând operatorului au fost încheiate prin intermediul acestei firme de brokeraj, unde Eduard Dumea este agent de asigurări, la un nivel superior. „CLP ECO-SALUBRITATE are încheiate polițe de asigurare prin intermediul MaxyGo Broker de Asigurare Ploiești, în baza unor contracte de mandate în brokeraj”, este răspunsul semnat de Eduard Eronim Dumea, director la Eco Salubritate Pașcani.

Am încercat să aflăm de la firma de asigurare dacă Dumea este cel care a încheiat poliţele, dar răspunsul oferit de cei contactaţi a fost unul ambiguu: ”În ceea ce priveşte poliţele la care dumneavoastră faceţi referire, relaţia contractuală este între clientul CLP ECO Salubritate şi societăţile de asigurare, MaxyGo având doar calitatea de intermediar. În consecinţă solicitările dvs. pot fi obţinute de la client, în măsură în care acesta doreşte să vă ofere informaţii cuprinse în contractul de asigurare”, se arată în răspunsul celor de la MaxyGo Ploiești.

Cu toate acestea, am aflat că pe polițele de asigurare încheiate cu EcoSalubritate, în dreptul cod/broker agent, apare numărul 2961. Comparând acest cod cu cel de pe polițele de asigurare încheiate de agentul Eduard Dumea cu persoane fizice, am constatat că este același. Surse din cadrul unității ne-au precizat că Dumea ar fi recunsocut în fața membrilor comisiei de verificare a activității, mandatată de Consiliul Local, că este persoana care încheie aceste polițe. 

Pentru orice asigurare încheiată, agentul Dumea beneficiază de un procent de 15% din valoarea poliței de asigurare decontată de unitatea pe care o manageriază. Posibil ca aceste tranzacții să îi aducă o cercetare directorului operatorului de salubritate.

Valoarea polițelor de asigurare încheiate în ultimul an se ridică la aproximativ 50.000 lei.

Menționăm faptul că societatea EcoSalubritate are mari probleme în ceea ce privește desfășurarea activității, mare parte dintre acestea fiind cauzate de deciziile directorului Dumea. Garda de Mediu a sancționat operatorul local cu 75.000 lei amendă, iar pentru reparațiile unui utilaj s-au achitat 78.000 lei.

 

 

 

 

Related posts

Programul „de 3 ori subvenția” nu prezintă interes pentru fermieri. Se tem că le vor da mai multe bătăi de cap în loc să-i ajute

Redacția

80 de familii au depus cerere pentru a se debranșa de la RAGCL. 1 septembrie este ultima zi când mai puteți interveni pe instalații

Marius Parteni

Controale în fermele din județul Iași! Garda de Mediu verifică dacă cei care au primit subvenții au eliminat ambrozia

Redacția
Încarcă...