RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Veşti „bune” pentru păşcăneni: noile contoare ApaVital majorează consumul cu 10%

Păşcănenii trebuie să strîngă cureaua în perioada următoare. După ce noul operator de apă-canal a scumpit preţul serviciilor de apă-canal cu 1,5 lei/mc, aceştia vor consuma cu 10% mai multă apă decât dacă ar fi fost clienţii Prest Serv Apa, cel puţin aşa susţine un reprezentant al unei asociaţii de proprietari din zona vale.

Ovidiu Enache a prezentat consilierilor locali în şedinţa de astăzi situaţia pe care a întâmpinat-o la blocul în care locuieşte. Acesta a explicat că de când i s-a montat un apometru de la ApaVital consumul a crescut cu 10%. Descoperirea a fost făcută când s-au comparat datele înregistate de apometru montat pe casa scării de Prest Serv Apa şi care este în garanţie cu datele înregistrate de cel montat de ApaVital la branşamentul de la intrarea în bloc.       

 În două săptămâni diferenţele au fost de 6 mc în favoarea apometrului ApaVital, adică de la 60 mc cât înregistra cel din branşament la 54 mc cât arăta cel de pe scară.

  

Primarul Dumitru Pantazi i-a transmis acestuia să sune la ApaVital şi să facă o verificare a contoarului. Acelaşi lucru l-a recomandat şi Răzvan Manolache, PR-ul ApaVital, care a admis şi faptul că este posibil ca între apometrele folosite de vechiul operator şi cel nou să existe diferenţe de precizie. Astfel că în perioada următoare păşcănenii ar putea înregistra consumuri de apă mai mari tocmai din cauza apometrelor noi.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}                                                                                 

Related posts

Dovadă de responsabilitate! Un consilier a participat online la ședința Consiliului Local!

Marius Parteni

Conferință de presă PNL Pașcani – Care sunt cele trei proiecte de hotărâre care așteaptă semnătura primarului (VIDEO)

Ema Roman

Președintele Comisiei economice din Consiliul Local a demisionat

Marius Parteni
Încarcă...