RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zeci de mii de cereri pentru subventiile agricole la Iasi

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Iasi a prezentat un raport amplu autoritatilor judetene cu privire la stadiul platilor efectuate de institutie catre beneficiari.

Conform datelor de la APIA Iasi s-au inregistrat 30.590 de cereri depuse de catre agricultorii ieseni. Acestea au fost depuse pentru suprafete mai mari de 50 hectare. S-au mai inregistrat 1911 cereri pentru 6.330 hectare teren la Grajduri, alte 4.025 cereri pentru 12.911 hectare la Harlau, 5.048 cereri pentru 15.098 hectare la Pascani, 2.899 cereri pentru 8.999 hectare teren la Raducaneni, 5.892 cereri pentru 20.065 hectare la Targu Frumos, 2.578 cereri pentru 8.034 hectare la Tibanesti si alte 2.534 cereri pentru 10.241 hectare teren la Vladeni. S-au mai dat bani si pe alte diferite criterii legate de animale sau terenuri. Toate aceste scheme de ajutor au cuprins producatorii din localitatile judetului Iasi. “In anul 2013, suma totala platita fermierilor ieseni prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura – Centrul Judetean Iasi a fost de aproape 220 milioane lei, dintre care 160 milioane provin de la bugetul Uniunii Europene, iar restul de la bugetul national”, au mentionat reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Iasi. Aceste date au fost prezentate sefilor Prefecturii Iasi, in sedinta Colegiului Prefectural ce a avut loc ieri.

sursa bzi.ro

  

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bani pentru bonusuri și salarii colosale sunt! Primarul Pantazi blochează un proiect ce vizează sănătatea pășcănenilor

Marius Parteni

Victorie pentru cetățenii debranșați abuziv de ApaVital! Judecătorii au decis ca operatorul să reia de urgență furnizarea apei!

Răzvan Grecu

Furnizarea cu restricții a apei la Pașcani l-a determinat pe primarul Pintilie să nu mai stropească gazonul din curtea sa și spațiile verzi de la Primărie

Răzvan Grecu
Încarcă...