RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Leonard Ursu a susținut, în fața aleșilor, că nu a făcut deturnare de fonduri! A refuzat să spună cine a aprobat folosirea banilor de investiții pe alte cheltuieli!

Astăzi, în ședința ordinară de Consiliu Local, consilierii au discutat pe marginea expertizei financiare făcută de un auditor independent la Eco Salubritate. Din documentație reieșea că mai bine din jumătate din banii dați de municipalitate pentru investiții au fost cheltuiți în alte scopuri.

 

  

Conform legii această faptă constituie infracțiunea de deturnare de fonduri și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Consilierii din opoziție au încercat să afle pe ce s-au cheltuit banii și cine a dispus acest lucru.

„La punctul 7 vedem o problemă. Dumneavoastră ați primit acei 500.000 de le pentru investiții, din care auditorul spune că ați utilizat 255.000 de lei pentru alte cheltuieli. Deci, ați schimbat destinația banilor. Consiliul Local va dat niște bani pentru a face investiții, iar dumneavoastră ați făcut altceva cu ei. Nu știu pe ce i-ați cheltuit, dar cred că trebuia să veniți să cereți acordul Consiliului Local ca să schimbați destinația acelor bani”,  a pus Claudiu Bodoașcă. 

Leonard Ursu, directorul Eco Salubritate, nu a răspuns însă pe ce s-au cheltuit banii și s-a apărat spunând că fapta sa nu întrunește condițiile unei fapte penale.

„În ceea ce privește suma de bani, dumneavoastră începeți cu pușcăria decât să mă întrebați cum am păstrat eu echilibrul și continuitatea acestui serviciu. Eu le-am păstrat pentru că ăsta e motivul pentru care am mers acolo, pentru a vă arăta că se poate. De două trei zile sunt terorizat cu telefoanele din partea presei care mă tot întreabă dacă nu cumva ar trebui să merg la pușcărie pentru că am schimbat destinația banilor. Eu am să vă spun sumar că nu se întrunesc condițiile unei infracțiuni prevăzute în codul penal, chiar dacă noul cod penal nu prevede existența unui prejudiciu. Eu vă spun în clar că nu am adus niciun fel de prejudiciu, ci doar am asigurat continuitate”, a răspuns Leonard Ursu. timp 

În discuție a intervenit și Marius Pintilie, care a dorit să afle cine a dispus cheltuirea banilor de investiții. „Din ăia  500.000 de lei pentru investiții, cine a hotărât că se plătește rată de acolo?”, a întrebat Marius Pintilie. 

Nici Pintilie nu a primit un răspuns clar, Ursu preferând să susțină din nou că fapta comisă nu este pedepsită de legea penală.

„Nu am schimbat destinația banilor, însă atenție ce vă spun:în momentul în care luni dimineață trebuie să încasez bani de la Primărie și am certitudinea că ei fac 3 zile pe drum și am salarii de plătit…Deci dacă cineva v-a dat ideea asta, vă spun că nu sunt întrunite condițiile unei infracțiuni”, a repetat Leonard Ursu. 

Menționăm că, în conformitatea cu legea penală atât consilierii locali, cât și administratorii Eco Salubritate au obligația de a sesiza autoritățile, omisiunea sesizării constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Related posts

Traficul rutier este restricționat pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani pentru mașinile de peste 7,5 tone

Redacția

Firma care trebuie să facă dezinsecție și deratizare în municipiu așteaptă … vremea bună!

Răzvan Grecu

Apele Române Pașcani – explicații legate de discuțiile apărute în această criză a apei!

Marius Parteni
Încarcă...