RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital nu a anunțat populația despre pericolul infestării apei potabile! Rezultatul analizelor a ajuns la trei zile după ce pășcănenii au băut apă dintr-o conductă spartă sub o fosă septică!

 

Cei care locuiesc în cartierul Aerodrom au trecut, fără să știe, peste o situație în care sănătatea lor a fost pusă în pericol, după ce o țeavă de apă ce alimenta casele din acea zonă s-a spart sub fosa septică a unui proprietar. Apa a inundat fosa, iar dejecțiile s-au scurs în pământ, contaminând zona din jurul conductei avariate.

  

 

Evenimentul s-a produs marțea trecută și a fost trecut sub tăcere de operatorul de apă-canal. Situația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Actualitatea TV vineri, după ce timp de câteva zile au încercat să afle detalii de la operator.

Faptul că sănătatea publică a fost pusă în pericol este certificat de un comentariu postat de Gheorghe Vlasie, comunicatorul ApaVital în Pașcani, care a scris pe site-ul NewsPascani.com că au fost prelevate probe de apă care au fost trimise pentru a fi analizate. ApaVital nu a explicat însă de ce, dacă au avut suspiciuni privind calitatea apei, nu au avertizat cetățenii să nu consume apă de la robinet.

„În ce privește calitatea apei, s-au prelevat probe în mod repetat, atât fizico-chimice, cât și microbiologice. Rezultatele celor fizico-chimice știu deja că sunt în parametrii legali, iar rezultatele celor microbiologice le voi afla luni, pentru ca aseară ați public articolul mult după încheierea programului de lucru al angajaților ApaVital de la laborator și nu mai aveam pe cine să intreb”, a scris Gheorghe Vlasie, sâmbătă, 18 mai.

Faptul că ApaVital nu a avertizat cetățenii de pericolul infestării apei a fost semnalat de un cititor al site-ului NewsPascani.com care a atras atenția că este „o crimă” să furnizezi apă către populație fără să știi că aceasta nu este infestată.

„Asta ca un sfat, faceți o crimă în momentul când ați dat la laborator analizele și ele parvin în 3-4 zile. Luați o ca un sfat profesional!!!! Analizele pot fi efectuate în regim de urgentă în câteva ore, abia apoi dați drumul la robinet pentru populație .. E ca și cum ai infesta un întreg cartier sau pe riscul fiecărui cetățean! Apropo: apa potabilă așa zisa potabilă este sub limita bunului simt, gust bâhlit, plin de clor și tratamente care în mod sigur aduc boli populației”, a scris un cititor care s-a semnat „Carmazean”.

Astăzi, Gheorghe Vlasie a revenit și a anunțat că și analizele microbiologice au ieșit în regulă.

„Între timp mi-au parvenit și rezultatele analizelor făcute apei, după reparațiile realizate săptămâna trecuta pe str. Renașterii. Atât analizele fizio-chimice, cât și cele microbiologice sunt în parametrii legali și, deci, apa este potabilă!”, a scris astăzi Gheorghe Vlasie pe NewsPascani.com.

Reprezentanții ApaVital nu a explicat de ce nu au avertizat cetățenii că apa ar fi putut fi infestată și au refuzat să participe la o emisiune programată în această seară pe programul Actualitatea TV, pe motiv că la emisiune erau invitați și consilieri locali care sunt politicieni și ar fi dus discuția în zonă politică.

Related posts

Răbdare! Strada N. Iorga va fi gata. Dar nu se știe când!

Marius Parteni

Veri foarte călduroase cu o persistență a temperaturilor ridicate în România

Redacția

Iașul are un nou prefect! A plecat Marian, a venit… Marian

Redacția
Încarcă...