RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Situație critică la RAGCL Pașcani. Furnizorul de apă caldă și căldură a rămas fără gaz metan

Vești proaste pentru familiile care beneficiază de serviciile RAGCL.

 

  

Nu s-au efectuat plățile restante către furnizorul de gaz, așa cum a fost solicitat de acesta, iar miercuri, 10 pctombrie, începând cu ora 17.00, a fost operată închiderea alimentării cu gaze, operatorul RAGCL fiind în imposibilitatea de a furniza apă caldă și energie termică tuturor clienților branșați la sistemul centralizat de termoficare.

Furnizorul de apă caldă și căldură a fost somat să achite o restanță de 400.000 lei, însă din cauza lipsei lichidităților, s-a procedat la sistarea gazului. Dacă temperatura de afară ar scădea timp de 3 zile sub 10 grade, RAGCL nu ar putea furniza căldură. 

„Furnizorul de gaze naturale a procedat la sistarea alimentării punctelor de consum ale R.A.G.C.L., drept urmare suntem în imposibilitatea de a furniza clienților noștri energie termică și apă caldă”, a precizat directorul RAGCL, Gelu Nedelcu.

Precizăm că vineri, 12 octombrie, consilierii locali se vor întruni într-o ședință extraordinară  la solicitarea primarului Dumitru Pantazi. Primul proiect de pe ordinea de zi este aprobarea unei rectificări bugetare, pentru a fi transferată pentru subvenții la căldură suma de 400.000 lei, bani luați de la capitolul investiții.

 Aleșii sunt chemați să mai voteze un proiect de hotărâre care prevede scăderea tarifului pentru energia termică, facturată populației, de la 370 de lei, pentru o gigacalorie, cât a fost decis în februarie, la 170 de lei. Cum costul de producție a rămas același, 499,80 de lei pentru o gigacalorie, diferența de 329,8 lei pentru aceeași unitate de măsură a energiei termice, va fi achitată de la bugetul local sub formă de subvenție.

Related posts

Vot favorabil al comisiei economice pentru revenirea la ARSACIS și ApaVital

Marius Parteni

Dialog halucinant între editorul NewsPascani.com și primarul Dumitru Pantazi cu privire la modul în care AgroComplex Lunca a închiriat terenul pe care trebuia amenajat noul cimitir:„Când să se facă licitația?Ăăă, înainte de a fi semnat contractul?”(VIDEO)

Redacția

Acțiune de dezinsecție terestră și aeriană, anul acesta, la Pașcani. Prima va avea loc la finalul lunii mai

Redacția
Încarcă...