RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a uitat să anunțe populația de virusul West Nile, deși știa din 7 august. Edilii susțin că ultima dezinsecție „a fost un succes”, iar „numărul insectelor de această natură a fost redus în municipiul Pașcani”!

 

Vacanța de vară pare să fi afectat puterea de reacție a autorităților locale. Deși Primăria municipiului Pașcani a fost informată încă de pe 7 august că în municipiu un bărbat a fost diagnosticat cu virusul West Nile, primarul Dumitru Pantazi nu a găsit de cuviință să anunțe cetățenii despre această situație și să-i sfătuiască să-și ia măsuri de precauție.

  

 

La insistențele NewsPascani.com, viceprimarul Gabriela Nedelecu a dat dispoziție purtătorului de cuvânt al instituției, Cristian Menegon, să citească de pe o foaie un comunicat de presă. Deși jurnaliștii prezenți aveau pregătite câteva întrebări, reprezentantul Primăriei a refuzat să le asculte și să răspundă la ele.

Astfel, conform informării citite, pășcăneanul a fost diagnosticat cu virusul West Nile în data de 3 iunie 2018, iar municipalitatea a fost înștiințată despre această situație pe 7 august. Edilii mai susțin că ei și-au făcut datoria și a făcut trei etape de dezinsecție, ultima dintre acestea pe data de 7 august care a fost, în opinia specialiștior din Primărie, „un succes” iar „numărul insectelor de această natură a fost redus în municipiu”.

„La Primăria municipiului Pașcani a venit o adresă pe data de 7 august 2018, în care am fost informați că pe de 3 iunie 2018, Institutul de Cercetare și Dezvoltare a confirmat prezența infecției virusului West Nile la o persoană domiciliată în municipiul Pașcani. Pentru prevenirea apariției altor boli, este necesar să luăm acele măsuri de combatere a țânțarilor prin acțiuni de dezinsecție, în special în zonele cu spații verzi, lacuri sau bălți. Lucrul pe care noi l-am dezvoltat marți seara, a fost o amplă acțiune în municipiul Pașcani pentru combaterea țânțarilor s-a intervenit și în aceste zone în care mi se precizează în această hârtie. Dacă va fi necesar vom mai face o astfel de acțiune, dar noi sperăm să nu mai apară astfel de cazuri. În special după ce am discutat și cu reprezentantul nostru de la Compartimentul de Mediu, am înțeles că acțiunea a fost un succes și că numărul insectelor de această natură a fost redus în municipiul Pașcani”, a declarat Cristi Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Principalele recomandări pentru populaţie sunt purtarea hainelor cu mânecă lungă şi a pantalonilor lungi, utilizarea substan­ţelor toxice împotriva ţânţarilor, utilizarea insecticidelor în locuinţă în cazul în care aceştia au pătruns acolo, şi îndepărtarea recipientelor de apă stagnată şi a gunoiului menajer, care ar putea să-i atragă.

Related posts

Consilier PSD: Managerii societăților din subordinea CL sunt direct responsabili de politica tarifară și serviciul prestat

Marius Parteni

Funcționarea creșei și grădiniței din zona deal în pericol! Administrația Pantazi a falimentat RAGCL, dar nu poate monta centrală termică la aceste instituții

Marius Parteni

Viceprimarul Cristian Rățoi de acord cu specula din cimitirul municipal! Vrea reguli doar pentru cimitirul nou!

Răzvan Grecu
Încarcă...