RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O viață cât un Centenar! Trei pășcăneni născuți în anul Marii Uniri, au fost premiați de autorități

Trei persoane din Pașcani care împlinesc un secol de viață în anul Centenarului, au fost premiate astăzi de autoritățile județene și locale.

 

  

Veteranii de război din Pașcani, Gheorghe Platon  și Vasile Simion, alături de Florea Floarea din Blăgești, care sunt născuți în anul Marii Uniri au fost sărbătoriți, alături de familiile lor. Cei doi bărbați, în luna aprilie, au fost avansați onorific în gradul de locotenent în rezervă. În livretele celor doi pășcăneni, la Centrul Militar Zonal Iași a fost înscris gradul la care au fost înaintați. Gheorghe Platon s-a născut pe 19 martie 1918, iar Vasile Simion, pe 9 septembrie, în același an cu Marea Unire.

Cele trei persoane au fost vizitate astăzi de prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, însoțit de reprezentanți ai Jamdarmeriei, Poliției de Frontieră,Poliției Naționale, cât și ai administrației locale.

Astăzi am avut deosebita onoare de ai vizita pe cei care s-au născut odată cu ţara, odată cu România în 1918. Le urăm o viață lungă, sănătate, este o onoare și bucurie să-i avem printre noi. Țara noastră va rămâne atât timp cât ne vom respecta strămoșii și eroii noștri, bunii și străbunii”, a precizat prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.

Acțiunea este inițiată la nivel național de Ministerul Afacerilor Interne . Din partea autorităților cei trei sărbătoriți au primit în semn de recunoștință drapelul României , o scrisoare de felicitare, un buchet de flori, cât și o insignă care reprezintă anul Centenarului.

“Şi noi ca autoritate locală am ţinut să le mulţumim şi să le aducem recunoştinţă, iar la acest gest al nostru iată astazi se alătură şi cel al autorităţilor de la nivelul judeţului. Văd în ochii lor o mare bucurie,că le este recunoscută jertfa pentru făurirea statului modern. Le urez mulţii ani , să se bucure cât mai pot de anii aceştia şi încă o dată le exprimăm recunoştinţa noastră “, ne-a declarat viceprimarul municipiulu Pașcani,  Gabriela Nedelcu .

Marți, 26 iunie, va fi vizitat de autoritățile județene, alături de cele locale, și veteranul de război Constantin Iosub, din Tătăruși.

Ca semn de înaltă cinstire și recunoștință pentru faptele de arme săvârșite de veteranii de război pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru cinstirea memoriei celor peste 750.000 de foști camarazi ai lor care și-au dat jertfa supremă pe câmpurile de bătălie, în vederea marcării Centenarului Marii Uniri, cu prilejul zilei de 29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război, se avansează onorific în gradul următor ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în retragere, veterani de război. (Ordinul 29/2018,MAPN, privind avansarea onorifică în grad a veteranilor de război). 

Related posts

S-a întors comunismul la Paşcani: Viceprimarul Vasile Axinte pune pumnul în gură cetăţenilor care au curajul să-şi exprime opiniile în plenul Consiliului Local!

Răzvan Grecu

Pintilie vrea să asfalteze mai multe străzi prin PNDL 3, dacă acesta va fi aprobat

Răzvan Grecu

ANM a actualizat prognoza pentru toată luna februarie. Temperaturi ca de aprilie în ultima parte a iernii

Redacția
Încarcă...