RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a pierdut procesul cu Lorimer! Legea mai puternică decât răzbunarea politică! Erori grave în Primărie!

Primăria municipiului Pașcani a pierdut procesul intentat societății Lorimer SRL prin care se solicita desființarea chioșcului din fața Gării. Judecătorii pășcăneni au stabilit că cererea formulată de primarul Dumitru Pantazi este inadmisibilă. Asta deoarece notificarea prin care edilul șef a adus la cunoștința administratorilor Lorimer SRL încetarea de drept a contractului de închiriere nu a fost făcută prin intermediul unui executor judecătoresc, așa cum prevede legea.

 

Motivația primarului Dumitru Pantazi a fost aceea că suprafața de 48 de metri pătrați pe care se află chioșcul Lorimer va fi afectată de lucrările de sistematizare și reabilitarea a străzii Gării. În acest sens, la cererea de chemare în judecată, primarul a atașat atât proiectul tehnic al străzii Gării, cât și contractul de execuție a lucrărilor.

  

În mod ciudat, din aceste documente nu rezultă că zona în care este amplasat chioșcul Lorimer va fi sau a fost reabilitată sau sistematizată. De altfel, lucrările asupra zonelor pietonale și rutiere, au fost încheiate deja, iar constructorii au putut să le efectueze fără a fi împiedicați de existența acelui chioșc.

Contactată telefonică, Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani, a explicat că funcționarii publici vor relua procedura de evacuare, în conformitate cu prevederile legale. Atunci când a fost întrebată dacă lucrările de sistematizare și reabilitarea ale străzii Gării sunt afectate de existența acelui chioșc ce aparține societății Lorimer SRL, Nedelcu a susținut că ea nu este jurist de profesie și că astfel de amănunte pot fi obținute de la juriștii Primăriei. 

La rândul lor, juriștii Primăriei ne-au îndreptat către personalul care se ocupă de Investițiile din Primărie, care însă nu a răspuns apelurilor telefonice. 

Related posts

Proiect pilot la Pașcani: platforme pentru depozitarea gunoiului, supravegheate video, cu acces pe bază de cartelă

Răzvan Grecu

Ședință extraordinară de Consiliu Local Pașcani, 24 martie (VIDEO)

Redacția

Avertizare de de lapoviţă şi ninsoare pentru toată ţara, în special pentru Moldova

Redacția
Încarcă...