RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Deputatul Petru Movilă: Maricel Popa ignoră ieşenii!

Deputatul PMP Petru Movilă se arată revoltat de decizia preşedintelui CJ Iaşi, din şedinţa care a avut loc în dimineaţa acestei zile. Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul privind repartizarea către administrațiile locale din județ a unor cote defalcate din impozitul pe venit.

 

Iată ce a transmis, prin intermediul unui comunicat, deputatul PMP:

  

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, se încăpăţânează să ne arate că  Municipiul Iaşi nu este în judeţul Iaşi!

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în şedinţa de Consiliu Judeţean când Maricel Popa a supus la vot un proiect de hotărâre prin care sumele ce revin judeţului Iaşi din cotele defalcate de TVA să fie împărţite după o formulă fără logică, fundament şi perspectivă în dezvoltare, mai exact1% în funcţie de populaţie şi 99% în funcţie de suprafaţa de teren, este de neacceptat.

Propunerea iniţiată astăzi în plenul CJ ne doveşte într-un mod convingător faptul că PSD şi ALDE guvernează local într-un mod haotic, deciziile lor putând fi percepute ca un atentat la siguranţa locuitorilor din municipiile, oraşele şi comunităţile urbane cu un număr foarte mare de locuitori. Formula de redistribuire pe care majoritatea PSD – ALDE – UNPR dorea să o impună, susţine doar comunităţile care au suprafeţe mari de izlazuri!

Încă de pe vremea fostului preşedinte de CJ, Lucian Flaişer, s-a mers pe formula de redistribuire a sumelor din cotele defalcate de 40% populaţie şi 60% suprafaţă de teren, decizie care a funcţionat echitabil pentru toate comunele judeţului, creând un echilibru.

Astăzi, Maricel Popa a demonstrat că este mai importantă satisfacţia personală în competiţia orgoliilor decât bunăstarea ieşenilor. „Un preşedinte de CJ care propune proiecte în defavoarea localităţilor din judeţul său este de neacceptat. Am propus un amendament la proiect de revenire la formula de redistribuire a anului 2016 deoarece, coroborat cu ceea ce Guvernul îşi propune prin modificarea Codului Fiscal, ar fi pus într-o dificultate totală unităţile admnistrativ-teritoriale din judeţul Iaşi. În final, proiectul a fost votat cu amendamentul propus de mine, ca redistribuirea să se facă 20% în funcţie de populaţie şi 80% în funcţie de suprafaţa de teren, salvând într-o oarecare măsură şansa comunităţilor urbane de a putea dezvolta proiecte”, a declarat Alin Aivaăoaei, liderul consilierilor judeţeni ai PMP.

 

 

 

Related posts

Autoritățile județene se pregătesc de iarnă. Iată numerele de telefon valabile pentru sesizări

Redacția

Drumul de mare viteză Ploieşti – Paşcani, scos de la naftalină

Redacția

Elevii reclamă “tratamentul” operatorului de transport CLP Ecoserv SRL! Managerul societății face declarații contradictorii

Marius Parteni
Încarcă...