RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Acum ori…niciodată

Una calda, una rece in privinta autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures. Vestea proasta este ca proiectul de lege initiat de deputatul Petru Movila potrivit caruia soseaua ar urma sa fie construita in 4 ani din momentul aprobarii respectivului act normativ a primit aviz negativ din partea Guvernului. Vestea buna este insa cu adevarat importanta, pentru ca deja s-au cerut certificate de urbanism de la consiliile judetene din judetele prin care ar urma sa treaca autostrada. Mai mult, se prognozeaza ca licitatia in vederea realizarii proiectului tehnic si a executiei ar urma sa fie in decembrie.

 

  

Daca guvernantii se vor tine de cuvant, anul viitor ar putea sa inceapa efectiv lucrul la autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures. S-a renuntat la contractul ce prevede actualizarea studiului de fezabilitate finalizat in 2011, care oricum era suspendat din cauza unor nereguli constatate de Curtea de conturi, de refacerea documentului urmand sa se ocupe specialisti din Ministerul Transporturilor. Intre timp, pentru grabirea lucrurilor, s-au cerut certificate de urbanism din judetele prin care ar urma sa treaca autostrada: Iasi, Neamt, Harghita si Mures.

Pana acum, singurul consiliu judetean care a emis documentul este Neamtul, desi solicitarile au fost trimise in urma cu mai bine de o luna.

Un consilier judetean iesean care face parte si din comisia de urbanism spune ca pana acum nu a fost informat despre solicitarea de a elibera respectivul certificat necesar in demersurile de construire a autostrazii.

“Cred ca de autostrada mult-dorita de ieseni, al doilea mare proiect de infrastructura dupa Aeroportul Iasi, ar fi trebuit sa avem grija si o aplecarea mai atenta. Eu cred ca Executivul Consiliului Judetean sa priveasca ca o palma data peste obrazul Iasului ce s-a intamplat la Neamt, operativitatea de care au dat dovada cei de la Neamt, si sa ne regrupam ca in cel mai scurt timp sa avem si noi eliberat acest certificat de urbanism”, a spus liderul grupului consilierilor judeteni PMP, Alin Aivanoaei.

Intreaga procedura initiata de Ministerul Transporturilor este destul de stranie, in conditiile in care nu exista anumiti indicatori, care ar trebui sa rezulte din studiul de fezabilitate, document deja perimat in momentul de fata. De altfel, atat timp cat nu exista nici un necesar de fonduri, in conditiile in care din fostul studiu reiesea o suma exorbitanta – 9 miliarde de euro, nici licitatia pentru proiectarea tehnica si executie nu ar trebui, cel putin teoretic, sa aiba loc. Insa, trecand peste toate aceste aspecte, important este ca se incearca totusi sa se faca un pas inainte in privinta autostrazii.

Si asta dupa ce Guvernul tocmai ce a dat aviz negativ proiectului de lege initiat de un deputat iesean, potrivit caruia autostrada ar fi urmat sa fie construita in cel mult 4 ani de la aprobarea actului normativ.

“Eu cred acum si sper ca presiunea pe care o face societatea civila, anumiti politicieni, necesitatea ca Moldova sa aiba autostrada, i-a determinat sa faca una lt pas. Eu imi doresc, sper, sunt optimist, dar sunt si prudent in acelasi timp, pentru ca am avut de multe ori documente oficiale, care dupa aia au fosta nulate de aceleasi institutii. Daca noi nu reusim sa deblocam nimic pana la 1 decembrie 2018, este clar ca dupa aceea va fi foarte, foarte greu”, a precizat deputatul PMP Petru Movila.

Romania are oricum obligatia ca pana in 2030 sa finalizeze autostrada, care va fi inclusa in reteaua transeuropeana de transport, cunoscuta si sub denumirea de TEN T.

 Sursa web.telem.ro

 

 

Related posts

Proiectul privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018, în dezbatere publică la Paşcani

Ema Roman

Pășcănenii care vor să beneficieze de programul Rabla Local vor trebui să se înscrie pe o platformă ce va fi gestionată de AFM

Răzvan Grecu

Noi liste cu dosare aprobate în programul rabla

Redacția
Încarcă...