RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Multă muncă…degeaba!

  Angajații de la Seră și Serviciul Administrare spații verzi Pașcani au fost mobilizați în oras pentru o nouă “repriză” de îndepărtat buruienile din spațiile verzi.

 

 De altfel, în multe locuri din zona centrală a orașului, dar nu numai, spațiile verzi constă mai mult în buruieni decât flori sau arbuști. Plivitul buruienilor implică însă multă muncă iar rezultatele sunt efemere, în câteva zile întreg procesul fiind luat de la capăt. Și suprafețele cu pavele au fost invadate de iarbă în multe zone din oraș, inclusiv în fața primăriei.

  

Problema s-ar fi putut rezolva prin apelarea din timp la alte metode de îndepartare a buruienilor, mult mai eficiente, respectiv erbicidarea selectivă, fară a afecta florile.  Rezultatul: spații mai îngrijite și angajați de la sere și spații verzi (26 persoane), care iși pot ocupa timpul în mod util.  

Chestionat în această privință, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cristian Menegon, a răspuns: “Am discutat cu șeful de la sere, cu dl. Cristi Lorenț. Acesta mi-a explicat de ce nu se intră cu aceste substanțe pe spațiile verzi din Pașcani. E vorba de tipul de buruieni care se găsesc la noi; dacă dăm cu erbicid vor fi afectate cu siguranță și florile din aceste spații verzi. De asta se muncește manual la spațiile verzi pentru îndepărtarea buruienilor și nu se folosește erbicid”.

Cu alte cuvinte, “Buruieni ca la noi nu mai are nimeni”. Greu de crezut, cum în multe orașe din jur situația stă cu totul altfel, spațiile verzi aratând impecabil, aici putând fi folosite erbicide selective.

 

 

Related posts

Primăria Comunei Mirosloveşti scoate la concurs un post vacant

Oana Cordoneanu

Important: proprietarii de case, terenuri, animale şi inventar agricol, riscă sancţiuni dacă nu declară bunurile

Ema Roman

La noapte va fi din nou întreruptă apa în Paşcani şi suburbii

Redacția
Încarcă...