22042018Sun
Last updateSun, 22 Apr 2018 12pmPrimarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16

loading...

După ce NewsPascani.com și Actualitatea TV au criticat oportunitatea și legalitatea adoptării proiectului de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16 la contractul de delegare a serviciilor de apă și canalizare, primarul Dumitru Pantazi l-a retras din dezbaterea Consiliului Local.

 

Primarul Dumitru Pantazi nu a explicat clar de ce a retras acest proiect de pe ordinea de zi, deși acest lucru i-a fost cerut de către consilierul local Andrei Rîznic. Edilul a preferat să întrebe la rândul lui de ce PNL-ul nu a votat actele adiționale la statutul și actul constitutiv al ARSACIS.

NewsPascani a apreciat ieri, că adoptarea acestui act adițional ar fi fost nelegală și în detrimentul Pașcaniului, deoarece municipiul nu mai este în acest contract, iar procedurile din hotărârea de adoptare cu privire la redevență erau nelegale și încălcau o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

Surse din PSD au precizat că proiectul a fost retras deoarece secretarul UATM Pașcani ar fi decis ca acesta să fie considerat ca adoptat cu votul favorabil a două treimi dintre membri Consiliului Local, iar social democrații aveau doar 10 din cele 13 voturi necesare.

 

 

 

Comments   

 
Reve
+9 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Reve 2017-04-21 18:03
VREAU PRIMAR IN PASCANI ASEMENEA PRIMARULUI DIN COMUNA PESTERA JUDETUL CONSTANTA.
PASCANENI TREZITIVA!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-15 # Nodul gordianGV 2017-04-22 10:13
Serviciile de apa si canalizare NU SUNT UN LUX de care pascanenii nu au nevoie. In secolul XXI apa si canalizarea sunt elemente de stricta necesitate ale vietii de zi cu zi.

Din pacate pentru pascaneni, sedinta de Consiliu Local de vineri a fost inca o dovada ca ORGOLIUL DE A DEMONSTRA CARE-I MAI TARE SI MAI PUTERNIC NU POATE DUCE DECAT LA REZULTATE NOCIVE PENTRU CETATENI. Punerea problemei apei in context politic este o eroare ale carei consecinte negative din pacate nu le trag si nu le vor trage politicienii, ci fix locuitorii Pascaniului. Cu totii: si de la blocuri, si de pe Aerodrom, si, mai ales, cei din suburbii. Locuitori care n-au nici o vina!

Nu exista apa sau canalizare nici liberala, nici pesedista, nici de alt fel. Apa si serviciile de canalizare nu sunt politice si nici ale politicienilor, ci sunt ale cetatenilor si pentru ei. Apa si canalizarea la parametri normali sunt elemente de stricta necesitate ale unei vieti civilizate, nu un lux sau un moft. Iar acest lucru este valabil si pentru pascanenii de la bloc, si pentru cei din cartierele de case si inclusiv pentru locuitorii suburbiilor. Dreptul la servicii de apa si canalizare de buna calitate il au toti pascanenii, oriunde ar locui ei. NU EXISTA PASCANENI DE CALITATEA I, CARORA LI SE CUVINE CE ESTE MAI BUN, SI PASCANENI DE CALITATE INFERIOARA, CARE TREBUIE SA SE MULTUMEASCA CU PUTIN SI PROST.

In Pascani se pune atat PROBLEMA INVESTITIILOR IN EXTINDERI DE RETELE DE APA SI CANALIZARE, cat si aceea IN REABILITAREA RETELELOR DE DISTRIBUTIE SI CANALIZARE DIN ORAS. Retelele existente sunt, unele, atat de prost executate iar altele atat de deteriorate incat APARITIA UNOR AVARII PRECUM CEA DE DUMINICA TRECUTA PUNE APROAPE DE FIECARE DATA OPERATORUL APAVITAL IN SITUATIA DE A NU PUTEA SA FURNIZEZE APA IN PASCANI PE PERIOADA REPARATIILOR decat pe un interval de timp extrem de scurt (1-6 ore), in loc de 16-24 de ore, cat ar putea sa livreze apa pe timpul reparatiilor, daca retelele de distributie ar fi in stare normala. Situatia actuala a retelelor de apa si canalizare din Pascani este atat de grava, incat PIERDERILE DEPASESC 58% SI CRESC LUNA DE LUNA.

ApaVital are banii pentru a face pana in 2020 investitii masive la Pascani, mai ales din fonduri de la UE. Operatorul iesean are la dispozitie peste 175 MILIOANE EURO PENTRU TOT JUDETUL IASI, DIN CARE 13 MILIOANE DE EURO AR URMA SA FIE INVESTITI IN PASCANI. Numai ca, din pacate pentru pascaneni, APAVITAL NU ESTE LASATA, BA CHIAR ESTE IMPIEDICATA SA INVESTEASCA ACESTI BANI IN PASCANI.

Din cauza orgoliilor si bataliilor politice locale, de pe urma carora pierd si cetatenii si operatorul, ApaVital se vede pusa in imposibilitatea de a face investitiile europene de 13 milioane de euro din Pascani. Investitii care INSEAMNA INLOCUIREA APROAPE INTEGRALA A RETELELOR DE APA SI CANALIZARE DIN ORAS, precum si EXTINDERI IN CARTIERELE ORASULUI SI IN SUBURBII. Insa politicienii din CL Pascani se opun acestor investitii, tergiversand si blocand juridic si administrativ proiectul european, pentru Pascani. In restul judetului lucrurile merg normal. Ba chiar exista localitati care solicita SUPLIMENTARI DE BUGET DE INVESTITII, adica sa fie investite sume mai mari decat cele care le revin in acest moment. La Pascani, dimpotriva, ni se spune sa plecam, cu tot cu banii europeni.

Operatorul si-a facut treaba: a terminat proiectarea si se pregateste sa depuna dosarul final pentru finantare, cu toate componentele: tehnica, administrativa si juridica. ACUM ESTE RANDUL CONSILIULUI LOCAL SA DECIDA DACA SE INVESTESTE ORI NU LA PASCANI. ApaVital a facut cunoscut CL Pascani obligatiile pe care trebuie sa le indeplineasca fata de UE, pentru a primi acesti bani, asa cum le-a transmis si celorlalte consilii locale din judetul Iasi cuprinse in proiectul de peste 175 milioane de euro, pentru intreaga arie de operare.

CL Pascani singur este cel care poate ajuta la realizarea investitiilor ori, dimpotriva, sa le impiedice. Termenele de realizare a documentatiei pentru UE sunt aproape de finalul perioadei. Consiliul Local Pascani trebuie sa decida rapid ce doreste pentru pascaneni: CLARIFICA SITUATIA ADMINISTRATIVA SI JURIDICA A SERVICIILOR DE APA SI CANALIZARE SI ATUNCI APAVITAL POATE SOLICITA FINANTAREA EUROPEANA SI PENTRU PASCANI, ori CONTINUA CU JOCURILE POLITICE SI IMPIEDICA OPERATORUL SA INVESTEASCA BANI EUROPENI LA PASCANI. Decizia este a consilierilor si doar a lor.

Operatorul nu poate transmite pascanenilor un alt mesaj decat acela ca APAVITAL VREA, POATE SI ARE CU CE SA FACA INVESTITII LA PASCANI. Societatea ieseana mai trebuie si lasata sa faca aceste investitii. Altfel, cei 13 milioane de euro vor fi redirectionati catre alte localitati din judetul Iasi: sunt si alti ieseni care au nevoie de extinderi sau imbunatatiri ale retelelor de apa si canalizare.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
........
0 # RE:Nodul gordian-GV........ 2017-04-24 19:05
Desi n-ar trebui sa-mi consum energia inutil raspunzand la comentariul d-tale, o fac pentru ca ma intriga si sunt impotriva mani[censored]t orilor si a mincinosilor. Ai scris acest mesaj deoarece esti din interiorul intereselor APA VITAL si spun de ce. Incepi postarea cu expuneri de motive corecte:
1. "Punerea problemei apei in context politic este o eroare ale carei consecinte negative din pacate nu le trag si nu le vor trage politicienii, ci fix locuitorii Pascaniului."
-1.1 ADEVARAT. Apa este o necesitate pentru cetateni si nu ar trebui sa fie inclusa in nicio ecuatie a politicienilor din care sa traga foloase;
2." Nu exista apa sau canalizare nici liberala, nici pesedista, nici de alt fel".
-2.1 ADEVARAT. Apa nu trebuie sa aiba culoare ori miros (de niciun fel).
Ok. Comentariul dvs. continua cu argumente pro APA VITAL, bla-bla-urile mincinoase si arhicunoscute de pascaneni.

Deci, vreti sa spuneti ca serv.de distribuire a apei in Pascani nu are nicio legatura cu politicul?
Eu am un rationament logic care va contrazice 100%:

1. Printro decizie la nivel de judet a luat fiinta asociatia ARSACIS (politica!);
2. ARSACIS are ca membri primari (toti din judetul Iasi, un primar din jud.Neamt si unul din Vaslui); (politici!)
2.1Toti primarii sunt membri de partid (politici:major itate membri PSD!);
3. ARSACIS a decis delegarea serviciilor de apa in mun.Pascani si suburbii.
CONCLUZIA I: Apa,o resursa naturala si un element vital pentru po[censored]tie este exploatata si administrata prin decizii politice; jgheabul din care curg banii pentru partid;
1.1. Delegarea serviciilor de distribuire a apei in mun.Pascani s-a facut in forta pe criterii strict politice, fara respectarea legilor in vigoare (cu licitatie!) si fara consultarea cetatenilor.
1.2. Operatorul APA VITAL, firma de casa a PSD, nu a venit sa investeasca in Pascani, ci sa obtina profit dintro resursa naturala si pe baza investitiilor platite de pascaneni;
1.3. Datorita reprezentatilor societatii civile (cinste lor!) au fost incurcate socotelile APA VITAL& Mafia locala privind legalitatea afacerii in Pascani si a profiturilor lor viitoare;
1.4. Felul in care pascanenii din condominii (la bloc) platesc apa este o ilegalitate: factura se emite pe o singura persoana si se incaseaza, contra-cost (la negru!) de un salariat al APA VITAL.
1.5 Intre timp politrucii implicati in afacerea cu apa la nivel national si cu putere de decizie au modificat legile care ii incurcau, de ex. Legea locuintei nr.114/1996.
CONCLUZIA II:
2.1. Marile Curve locale de la primarie si de la operatorul local (in frunte cu ing. Toma, Stoica ,Prisecaru etc) care au furat de au stins, urmarind sa le piara urma furaciunilor din RAJAC, ulterior din PREST SERV APA, au dorit sa ingroape operatorul local si sa se adaposteasca sub aripa protectoare a APA VITAL. Bine fiind platiti de acest operator si care putea sa-i scape de sub orice urmarire a fraudelor din trecut, au facut pe dracu'n patru si au dus mun.Pascani pe tava la APA VITAL. Cu concursul autoritatilor locale, evident!
COCLUZIA III
3.1.Pascanenii nu ar fi fost confruntati cu problemele actuale privind apa daca ar fi fost uniti si ar fi demonstrat ca au spirit civic;
3.2. Indolenta si nepasarea pascanenilor privind apa+canalizarea , ramane ca un report pe seama CL actual sa rezolve problema legalitatii operatorului APA VITAL, in conditiile in care la conducerea locala/tara se afla impostorii din psd.

O paranteza la acest comentatiu pentru postacul "REVE" care invoca inutil un primar ca in com.Pestera din jud.Constanta. Locuitorii acelei comune sunt activi si uniti in interesele lor, si-au faurit un microclimat impreuna cu functionarii din institutii, (fara mafioti, interlopi si spagari) si nu se compara cu mafia+prostimea ignoranta din Pascani. Geaba ceri ce nu se poate!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+14 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-22 16:56
Domniilor de la Apa vital vreau su eu sa știu ce naiba vreți? Ca ne.am saturat de amenințările vostru, de șantajeze și diversiunile voastre. Ce naiba vreți totuși? Sa nu plătiți redevența? Și pentru ăsta forțați cl sa nu respecte o lege.Domnilor voi respectați legile acestei tari? Dacă da duceti va domnilor la guvern ,la parlament sa modifice legea ca nu noj vrem redevența pe care o invoca consilierii ,ci legea va cere.Ce e așa greu de înțeles? Cata mani[censored]r e jegoasa ca vezi doamne rămâne Pascani ul în cataclism. Nu rămâne Pascani ul fără nimic eu cred ca câștiga dacă va cărați naibii de aici ca voi nu investiți un leu aici doar vrajeala și mani[censored]r e.Ia sa va văd domnilor dacă aveți tupeu curativa domnilor anunțați mâine ca va duceti naiba odată ca ne.am saturat de voi.Auzi Majoră ce ca anunță guvernul ue.America ,NATO ca nu le face Pascani ul pe plac și anume nu vrea sa încalce legea și o hotărâre judecătorească. I.am auzit și pe de bit ochii aia de la bit doi papagali care pentru iște bănuți I d rugau numai prostii.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Mitica Oslobanu
-14 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Mitica Oslobanu 2017-04-22 21:55
Cetatene, ori nu ti-ai luat pastilele azi ori ai baut adio mama la crisma lui Mamaliga. Mai lasa-ne cu gindirea ta profunda si nu mai posta ineptiile tale,
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
heolog
-5 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16heolog 2017-04-24 11:22
Domnule Oslobanu, nu te-ai prins ca Cetateanul, a scapat de la cursurile de alfabetizare si acum face execitii de exprimare in scris? Omul e cu...vaca.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+14 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-23 09:53
A mai venit unul cu amenințarea poate îl cunoașteți Adormitei se numește, care tot așa invoca, ca dacă nu le dam stația de epurare v-a fi o catastrofă ecologica o nenorocire. Va dațI seama ce mult iubesc ăstia Pascaniul și cetățeni că vor să ne facă bine cu forța. Auzi la Manolache faimosul puetator de cuvânt, ca anunță ei guvernul ca nu vrea Pascaniul sa încalce o hotărâre dată de guvernul la care vor ei să se plângă și o hotărâte de instanță. Cât de ticălos sa fii! Oameni buni acești ticăloși nu cheltuie nici un ban din profitul lor,puținul care o sa se facă aici vor fi făcute tot din banii noștri. Astia vor doar profit ca sa ia conducătorii lor acea indemnizație de de performanță de miliarde și sa aibă ches pentru a mulțumii politicienii care ii sprijină. Cum ne-am rezolvat singuri o parte din noi problema cu apa ,așa o sa trebuiască sa punem mâna de la mana sa sapa pământul de la bloc pana l canalizarea mare sa punem tăvi ca ăstia nu fc nimic.Au aceasta asociație ARSACIS care draga doamne este alcătuită din primari care asculta ordine politice și nu interesul cetățenilor ( vezi Pantazii )și sub această tutela de protectie astia de la Apa Vital își fac d cap ,se cred buricul pământului și trebuie sa faci așa cum spun ei sa nu cumva sa îi supărăm cu ceva. Dacă e sa mă iau după cei doi papagali de la bit ar trebuii lăsați sa ne dea jumătate din redevența sa încălcat legea,iar jumătate sa ne-o tragă în natură după spusele lor.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-12 # Pascanenii sunt victime nevinovate ale orgoliilorGV 2017-04-23 14:24
Quoting Cetatean:
Auzi la Manolache faimosul puetator de cuvânt, ca anunță ei guvernul ca nu vrea Pascaniul sa încalce o hotărâre dată de guvernul la care vor ei să se plângă și o hotărâte de instanță. Cât de ticălos sa fii! Oameni buni acești ticăloși nu cheltuie nici un ban din profitul lor,puținul care o sa se facă aici vor fi făcute tot din banii noștri..

Daca ati fi ascultat cu atentie interventia dlui Manolache, ati fi inteles ca era vorba de obligatia ApaVital de a notifica guvernul si UE cu privire la scoaterea Pascaniului din proiectul POIM al ApaVital. Acest lucru se va intampla din cauza neindeplinirii conditiilor administrative si juridice de catre UAT Pascani, nu pentru ca ar fi dorinta ApaVita.,
Mai ascultati o data si poate o sa intelegeti

Pur si simplu operatorul este obligat sa procedeze astfel ca sa nu puna in pericol tot proiectul POIM pentru intreg judetul Iasi, in valoare totala de aproape 8000 de miliarde de lei vechi, din care 600 ar fi putut fi investiti in Pascani.

Cine stie, poate ca la un moment dat pascanenii, cetateni onesti, victime nevinovate ale acestei situatii nefericite si nedorite, vor cere lamuriri celor din cauza carora nu se pot face aceste investitii, din cauza carora operatorul este impiedicat sa reabiliteze radical reteaua de apa si canalizare din Pascani si sa o extinda in cartierele orasului si in suburbii.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-11 # Minciuni si dezinformariGV 2017-04-23 14:29
Quoting Cetatean:
Oameni buni acești ticăloși nu cheltuie nici un ban din profitul lor,puținul care o sa se facă aici vor fi făcute tot din banii noștri.

Aceasta este o minciuna. Profitul ApaVital impreuna cu redeventa colectata din TOATE localitatile din aria de operare (cu exceptia Pascaniului, care pana la procesul dlor Motatu si Popa era singura localitate din judet care incasa redeventa la bugetul local) se utiliza doar pentru sustinerea financiara a investitiilor realizate in aria de operare.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+10 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-23 15:24
Domnule fa sa înțeleg și eu ca nu înțeleg ce vor de fapt? Cine îi oprește sa facă demersul pentru demararea proiectului? Noi cetățenii? Legea pe care ei nu vor sa o respecte? Hotărârea unei instanțe ca doar nu Motatu și Popa au dat-o. Dacă există acea lege și hotărâre judecătorească e vina noastră? Pai dacă erau în regulă instanta le dădea dreptate lor și nu la cei doi cetățeni. Adică ce vreți sa spuneți că nu trebuia reclamată încălcarea legi.E normal asta. Pai nouă cetățenilor de dimineață și până seara ne tot invocă legea ăstia de la apa vital atunci când e în favoarea lor și acum când e în defavoarea ne obligă să nu o r
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+11 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-23 15:42
Daca CL trebuie sa elibereze niște hotărârii de care este nevoie sa o facă domnilor, dar cu respectarea legii.Dacă fiecare ar respecta legea nu ar mai fii aceste neînțelegeri și atâtea șicane. Domnilor ăsta spune legea ăst faceți și dații drumul la treabă. Păi când ați venit în Pașcani nu ati știut că există problema cu împrumutul? Nu o mai dați ca nu vor primarii din asociație și câte și mai câte. Păi ei nu știu de aceasta lege?Dacă ați știut de ce ați mai venit în Pașcani domnilor? Ce ați zis lasă că îi facem noi să facă cum vrem noi.Aruncăm înainte problema cu investiția cu milioanele și îi prostim pe astia.Uite că nu merge ghinion!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-3 # Sa fie legalitateGV 2017-04-24 10:00
Quoting Cetatean:
Daca CL trebuie sa elibereze niște hotărârii de care este nevoie sa o facă domnilor, dar cu respectarea legii.

Stimate Domn, de data aceasta suntem intr-un consens total. ApaVital nu asteapta de la membrii consiliului local altceva decat validarea prompta a deciziilor luate de ARSACIS, cu respectarea riguroasa a prevederilor legale. Pentru ca in ARSACIS este si vocea pascanenilor si a tuturor locuitorilor din aria de deservire a acestui operator. Pentru ca ApaVital nu are contracte individuale si nu poate avea contracte individuale de operare cu niciuna dintre localitatile din aria de operare.

Singurul contract de operare al ApaVital este cu singurul ei client, ARSACIS, ca reprezentant autorizat al tuturor localitatilor din aria de operare. ApaVital nu are si nu poate avea contracte individuale si „personalizate” cu niciuna din localitatile deservite. Singura modalitate legala de adaptare la specificul local a contractului de delegare este aceea prin adoptarea la nivelul intregului ARSACIS, prin votul tuturor localitatilor membre ale ARSACIS, a unui act aditional de modificare a Contractului de delegare, asa cum s-a intamplat, de exemplu, cu Actul Aditional 12. Dar, repet, ApaVital nu are nici un fel de relatie contractuala directa cu nicio localitate din aria de operare.

Daca tot vorbim de legalitate, aici suntem perfect de acord: ApaVital nu solicita votul pentru nicio solicitare ilegala, ci doar pentru solicitarile considerate si, in masura in care se ajunge in justitie, dovedite ca legale. Acesta este criteriul esential la care ne raportam si vrem sa fie respectat.

Tocmai pentru ca nu vrem sa ramana dubii privitoare la valoarea redeventei pe care ar trebui sa o incaseze Pascaniul, una din variantele luate in discutie de catre membrii ARSACIS a fost aceea a platii acesteia prin includerea ei in pretul apei pentru consumatorii din Pascani. Repet, propunerea a fost discutata in ARSACIS iar decizia se va lua tot in ARSACIS. Daca aceasta propunere va fi supusa discutiei in ARSACIS, este posibil ca decizia membrilor ARSACIS sa fie aceea de a emite un nou aditional la Contractul de Delegare prin care se vor stabili doua lucruri: ca valoarea redeventei platita mun. Pascani va fi de cel putin valoarea ratei anuale a creditului BEI si ca acest lucru se va realiza prin cresterea proportionala a pretului apei si a serviciilor de canalizare-epur are. Probabil ca aceasta crestere va fi de maxim 50 de bani pe metrul cub. Ceea ce ar insemna ca pentru o medie a consumului de 10 mc/luna pascanenii vor plati 5 lei in plus, lunar.

Acum dati-mi voie sa va intreb direct: in masura in cresterea pretului apei cu 50 de bani pe mc. este exact la fel de legala ca plata catre mun. Pascani a redeventei in valoare totala de aprox. 1,8 milioane lei, ce credeti ca ar trebui sa faca consilierii? Si ce vor face? Vor respecta riguros legea, care spune ca ambele masuri sunt acoperite de lege si vor vota un act aditional cu acest continut? Ori vor proceda politicianist si vor respinge un act aditional care cuprinde cele doua masuri, cu riscul ca Pascaniul sa piarda integral finantarea europeana de 600 de miliarde de lei vechi? Repet, discutam de o crestere a valorii facturilor medii de cel mult 5 lei pe luna. % lei care trebuie pusi in balanta cu investitii de 600 de miliarde de lei vechi.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+4 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-24 12:24
Vreți sa spuneți ca redevența trebuie să o plătim tot noi cetățenii. Pai nu am plătit -o deja pri acea majorare de preț pe care ați impus-o când ați preluat serviciul de apa și canalizare? Ati mărit prețul fără în schimb sa veniți și cu îmbunătățiri care sa va justifice mărirea. Ati adus atunci vorba de principiul solidarității. Acesta funcționează numai când trebuie sa dam sau și când trebuie sa ni se dea?Ati scumpit acuma din nou apa cu 40 bani tot din acest principiu sa trageți apa în comune, deci participam și noi, nu ar trebuii sa ni se întoarcă și noua înapoi adică sa participe și ei toti pentru noi. Este vorba aceia toți pentru unul și unul pentru toți. Dumnevoastră știți ca noi va plătim canalizarea degeaba ca blocul unde locuiesc eu subsolul este fosa septica? Cine ne face și noua canalizare și anume de l bloc până în canalizarea mare? Nimeni!o sa spuneți ca acum cu investiții cu bla,bla .Vă spun eu,nimeni.Tot noi cetățenii o sa trebuiască sa facem ceva. Am fcut demersurile primar l apa vital nu ne-a băgat nimeni în seama Am fcut de n ori curățenie la subsol bani cheltuiți degeaba și care sunt rezultatele de can ați venit în Pașcani. Zero pentru noi cetățenii și foarte bine pentru dumnevoastră din momentul în care văd că țineți morțiș sa rămâneți .Sa nu ne mai aruncați vrajeala cu investițiile ca nu va mai crede nimeni ,decât atunci când o sa vedem ca se întâmplă, ca ni se face canalizarea l bloc și nu trebuie sa mai stăm cu dejecțiile l subsol cu un miros îngrozitor și culmea plătind canalizarea.Vre m sa vedem ca sunteți o firmă serioasa cu angajamente reale și cu obligații nu numai că beneficii. Dacă erați o firma serioasa după părerea mea trebui acuma de paste can a fost oprita apa,nu numai ca va. Ati cerut scuze trebuia sa va asumați și scăderea cu ceva procente a facturii nu credeți?
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-2 # Informatii eronateGV 2017-04-24 16:58
[quote name="Cetatean" ]1. Vreți sa spuneți ca redevența trebuie să o plătim tot noi cetățenii. Pai nu am plătit -o deja pri acea majorare de preț pe care ați impus-o când ați preluat serviciul de apa și canalizare?
2. Ati mărit prețul fără în schimb sa veniți și cu îmbunătățiri care sa va justifice mărirea.
3. Ati scumpit acuma din nou apa cu 40 bani tot din acest principiu sa trageți apa în comune, deci participam și noi, nu ar trebuii sa ni se întoarcă și noua înapoi adică sa participe și ei toti pentru noi.
4. Dumnevoastră știți ca noi va plătim canalizarea degeaba ca blocul unde locuiesc eu subsolul este fosa septica? Cine ne face și noua canalizare și anume de l bloc până în canalizarea mare?
1. Pentru orice produs ori serviciu, fie el apa, energie termica (apropos, RAGCL plateste Primariei redeventa?), energie electrică, exploatarea petrolului, a gazelor naturale, extractia de cărbuni ori de alte minereuri etc., IN TOATE ACESTE CAZURI REDEVENTA SE PLATESTE DE CATRE CONCESIONAR PRIN INCLUDEREA ACESTEIA IN PRETUL PRODUSULUI ORI AL SERVICIULUI PRESTAT.
2. ApaVital nu a marit pretul la apa din aprilie 2013. De la venirea in PAscani si pana astazi pretul apei si al serviciilor de canalizare-epur are a ramas constant
3. Din banii incasati in plus prin marirea pretului unul din principalii beneficiari va fi mun. Pascani, care are un numar de nevoie investitionale urgente, care nu mai pot astepta sfarsitul anului / inceputul anului viitor, printre care strada Garii (inlocuirea integrala a retelelor de apa si canalizare), Stefan cel Mare (bransarea consumatorilor la noile conducte) etc..
4. Prin proiectul european va fi inlocuita canalizarea integral, adica atat conductele magistrale, cat si conductele aflate pe domeniul public care leaga imobilele de retelele magistrale.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
+1 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16Cetatean 2017-04-24 18:37
Inseamna ca trebuie sa mai stăm mult timp cu mizeria și cu mirosul de ka subsolurile blocurilor. Domnilor trebuie sa ne înțelegeți, pe noi cetățenii nu ne interesează șicanele, jocurile politice pentru acapararea voturilor. Pe noi ne interesează sa ne rezolvați problemele cu apa pe unii l Ali cu,canalizarea, sa nu mai fim mințiți, amenințați și multe altele. Vrem o relație cinstită unii cu alți, de asemenea nelegate la doleanțele noastre nu sa fim priviți de sus cu indiferență și dispreț. Înțelegem ca trebuie sa ne plătim serviciile, dar sa beneficiem și de confortul conform prețului
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
0 # RE: Primarul a retras proiectul de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr.16GV 2017-04-25 09:46
Quoting ........:
Desi n-ar trebui sa-mi consum energia inutil
Sunt de acord ca nu ar trebuie sa va consumati energia in mod inutil. Faceti-o intr-un mod util, documentandu-va si informandu-va. Pentru ca marea majoritate a afirmatiilor dvs. sunt false si sunt convins ca doar din nestiinta si ignoranta, nu din rea vointa. Un exemplu banal: infiintarea ADI (asociatiilor de dezvoltare comunitara, cum este ARSACIS) este o obligatie asumata de statul roman prin tratatul de aderare la UE (2004), cu scopul de a eficientiza activitatea in diverse sectoare si zone (apa si canalizare, salubritate, dezvoltare intercomunitara, acordarea subventiilor agricole prin APIA).

Problema asocierii si gruparii persoanelor, comunitatilor si localitatilor este asadar veche. Evident, nimeni nu poate obliga pe nimeni sa se asocieze, cum bine zice dl Radu. In schimb nu sunt eligibili pentru bani europeni decat cei care au in spate o astfel de asociatie. Rezumand: te asociezi? Atunci poti solicita bani si, daca esti bun, ii si primesti; nu te asociezi? Nici macar nu poti solicita bani de la UE.

[quote name="Cetatean"]Domnilor trebuie sa ne înțelegeți

Perfect de acord cu toate afirmatiile dvs. In masura in care sunteti axat pe cautarea si gasirea de solutii, va astept cu o adresa de mail sau alte date de contact pentru o discutie. (Adresa o gasiti la dl Grecu)
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 

Add comment

Comentariile care conțin obscenități, atacuri la persoană sau mesaje nepotrivite nu vor fi publicate. În cazul în care unele comentarii injurioase trec de filtrul automat vă rugăm să raportați comentariul prin butonul de sub acesta.

Casino gbetting.co.uk/casino reviews and sign up bonuses.