22102018Mon
Last updateTue, 23 Oct 2018 8amCondițiile PNL pentru a vota hotărârile pro ApaVital! Prefectul va fi sesizat față de trei hotărâri adoptate astăzi! (VIDEO)

Consilierii liberali au anunțat astăzi că nu vor vota niciun proiect care privește ApaVital sau ARSACIS până ce nu vor fi îndeplinite o serie de condiții. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi imediat după încheierea ședinței extraordinare de Consiliu Local.

 

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a dorit să justifice faptul că liberalii s-au abținut astăzi la toate proiectele ce aveau ca subiect ApaVital și ARSACIS. Acesta a explicat că în cadrul partidului pe care-l conduce s-a luat hotărârea ca niciun proiect care vizează subiectul apei să nu fie votat de consilierii PNL până ce o serie de condiții nu sunt îndeplinite.

Astfel, liberalii doresc ca ApaVital să achite în întregime redevența, să achite serviciile de epurare către Prest Serv Apa, să achite serviciile de ridicare a presiunii apei la condomenii către RAGCL, să renunțe la procesele intentate Consiliului Local și să respecte cetățenii din municipiu.

„Până când la Pașcani nu vor ajunge banii de redevență, până nu se vor plăti banii datorați de ApaVital  către Prest Serv Apa, până când operatorul nu va renunța la litigiile  deschise împotriva Consiliului Local, până când operatorul nu va achita plata serviciului de ridicare a presiunii, până ce cetățenii nu vor fi tratați cu respect de operator, grupul consilierilor PNL se va abține sau va vota împotrivă toate proiectele ce vizează subiectul apei. Dacă vom fi solicitați de ApaVital pentru discuții, vom răspunde afirmativ, însă până când nu se vor îndeplini cerințele noastre nu vom vota nimic legat de apă”, a declarat Marius Pintilie.

Tot în conferința de presă, liberalii au anunțat că vor sesiza prefectul județului cu privire la  adoptarea a trei proiecte de hotărâre privind aprobarea unor acte adiționale la contractul de delegare a serviciului de apă și canalizare. Aceștia consideră că era necesar votul a două treimi dintre consilierii locali și a majorității așa cum a apreciat secretarul UATM Pașcani.

„Atunci când actul principal a fost adoptat cu un anumit cvorum, la fel trebuie adoptate și actele subsecvente acestora”, a delarat Cătălin Conachi, consilier PNL și avocat de profesie.

 

Comments   

 
Reve
+19 # RE: Condițiile PNL pentru a vota hotărârile pro ApaVital! Prefectul va fi sesizat față de trei hotărâri adoptate astăzi! (VIDEO)Reve 2017-04-21 13:26
VREAU PRIMAR IN PASCANI ASEMENEA PRIMARULUI DIN COMUNA PESTERA JUDETUL CONSTANTA.
PASCANENI TREZITIVA!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
randunica
-6 # absolut sigurrandunica 2017-04-21 14:22
prefectul va da dreptate pnl-istilor pascaneni!
Doar nu o sa tina cu apavital sau arsacis...
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Cetatean
-13 # RE: Condițiile PNL pentru a vota hotărârile pro ApaVital! Prefectul va fi sesizat față de trei hotărâri adoptate astăzi! (VIDEO)Cetatean 2017-04-21 16:47
Ce condiții puneți?Nu vedeți ca nu va baga nimeni în seamă, voteza numai ei și gata. Voi demisiile și acasă cs ardeți gazul degeaba acolo.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
gigelus
-12 # Tari liberalii astia, tari de totgigelus 2017-04-21 17:22
Imi plac baietii astia. Cand te uiti la ei te-apuca admiratia. Ba, astia nu au doua oua, nu au nici macar trei. Cand auzi cum cuvanteaza iti vine-n minte o vorba din panta Gastestiului: ba astia au o roaba de oua. Cred ca merg pe strada tantosi si cu nasu-n vant si in urma lor e unul care le cara roaba de oua, sa nu-i impiedice la mers. Mai baieti daca sunteti voi asa beton, de ce v-ati oprit la conditiile astea? Mai puneti-le apavitalilor cateva conditii. Macar doua: sa se duca la Moscova si sa negocieze cu Putin sa ne restitutuie Rusia tezaurul si una cu dedicatie speciala: sa intre odata si Dinamo in Sampion League. Fara indeplinirea si a astor doua conditii, nici nu discutam. La sfarsit, am si eu o nelamurire, ca discursul belicos al lui Mariusica m-a confuzat rau: apavitalii baga bani in Pascani, ori Pascaniul le da bani apavitalilor??? ? Ca la cum combatea Mariusica zici ca el e un fel de finantator, ca Becali, nu alta.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-8 # Nodul gordianGV 2017-04-22 10:14
Serviciile de apa si canalizare NU SUNT UN LUX de care pascanenii nu au nevoie. In secolul XXI apa si canalizarea sunt elemente de stricta necesitate ale vietii de zi cu zi.

Din pacate pentru pascaneni, sedinta de Consiliu Local de vineri a fost inca o dovada ca ORGOLIUL DE A DEMONSTRA CARE-I MAI TARE SI MAI PUTERNIC NU POATE DUCE DECAT LA REZULTATE NOCIVE PENTRU CETATENI. Punerea problemei apei in context politic este o eroare ale carei consecinte negative din pacate nu le trag si nu le vor trage politicienii, ci fix locuitorii Pascaniului. Cu totii: si de la blocuri, si de pe Aerodrom, si, mai ales, cei din suburbii. Locuitori care n-au nici o vina!

Nu exista apa sau canalizare nici liberala, nici pesedista, nici de alt fel. Apa si serviciile de canalizare nu sunt politice si nici ale politicienilor, ci sunt ale cetatenilor si pentru ei. Apa si canalizarea la parametri normali sunt elemente de stricta necesitate ale unei vieti civilizate, nu un lux sau un moft. Iar acest lucru este valabil si pentru pascanenii de la bloc, si pentru cei din cartierele de case si inclusiv pentru locuitorii suburbiilor. Dreptul la servicii de apa si canalizare de buna calitate il au toti pascanenii, oriunde ar locui ei. NU EXISTA PASCANENI DE CALITATEA I, CARORA LI SE CUVINE CE ESTE MAI BUN, SI PASCANENI DE CALITATE INFERIOARA, CARE TREBUIE SA SE MULTUMEASCA CU PUTIN SI PROST.

In Pascani se pune atat PROBLEMA INVESTITIILOR IN EXTINDERI DE RETELE DE APA SI CANALIZARE, cat si aceea IN REABILITAREA RETELELOR DE DISTRIBUTIE SI CANALIZARE DIN ORAS. Retelele existente sunt, unele, atat de prost executate iar altele atat de deteriorate incat APARITIA UNOR AVARII PRECUM CEA DE DUMINICA TRECUTA PUNE APROAPE DE FIECARE DATA OPERATORUL APAVITAL IN SITUATIA DE A NU PUTEA SA FURNIZEZE APA IN PASCANI PE PERIOADA REPARATIILOR decat pe un interval de timp extrem de scurt (1-6 ore), in loc de 16-24 de ore, cat ar putea sa livreze apa pe timpul reparatiilor, daca retelele de distributie ar fi in stare normala. Situatia actuala a retelelor de apa si canalizare din Pascani este atat de grava, incat PIERDERILE DEPASESC 58% SI CRESC LUNA DE LUNA.

ApaVital are banii pentru a face pana in 2020 investitii masive la Pascani, mai ales din fonduri de la UE. Operatorul iesean are la dispozitie peste 175 MILIOANE EURO PENTRU TOT JUDETUL IASI, DIN CARE 13 MILIOANE DE EURO AR URMA SA FIE INVESTITI IN PASCANI. Numai ca, din pacate pentru pascaneni, APAVITAL NU ESTE LASATA, BA CHIAR ESTE IMPIEDICATA SA INVESTEASCA ACESTI BANI IN PASCANI.

Din cauza orgoliilor si bataliilor politice locale, de pe urma carora pierd si cetatenii si operatorul, ApaVital se vede pusa in imposibilitatea de a face investitiile europene de 13 milioane de euro din Pascani. Investitii care INSEAMNA INLOCUIREA APROAPE INTEGRALA A RETELELOR DE APA SI CANALIZARE DIN ORAS, precum si EXTINDERI IN CARTIERELE ORASULUI SI IN SUBURBII. Insa politicienii din CL Pascani se opun acestor investitii, tergiversand si blocand juridic si administrativ proiectul european, pentru Pascani. In restul judetului lucrurile merg normal. Ba chiar exista localitati care solicita SUPLIMENTARI DE BUGET DE INVESTITII, adica sa fie investite sume mai mari decat cele care le revin in acest moment. La Pascani, dimpotriva, ni se spune sa plecam, cu tot cu banii europeni.

Operatorul si-a facut treaba: a terminat proiectarea si se pregateste sa depuna dosarul final pentru finantare, cu toate componentele: tehnica, administrativa si juridica. ACUM ESTE RANDUL CONSILIULUI LOCAL SA DECIDA DACA SE INVESTESTE ORI NU LA PASCANI. ApaVital a facut cunoscut CL Pascani obligatiile pe care trebuie sa le indeplineasca fata de UE, pentru a primi acesti bani, asa cum le-a transmis si celorlalte consilii locale din judetul Iasi cuprinse in proiectul de peste 175 milioane de euro, pentru intreaga arie de operare.

CL Pascani singur este cel care poate ajuta la realizarea investitiilor ori, dimpotriva, sa le impiedice. Termenele de realizare a documentatiei pentru UE sunt aproape de finalul perioadei. Consiliul Local Pascani trebuie sa decida rapid ce doreste pentru pascaneni: CLARIFICA SITUATIA ADMINISTRATIVA SI JURIDICA A SERVICIILOR DE APA SI CANALIZARE SI ATUNCI APAVITAL POATE SOLICITA FINANTAREA EUROPEANA SI PENTRU PASCANI, ori CONTINUA CU JOCURILE POLITICE SI IMPIEDICA OPERATORUL SA INVESTEASCA BANI EUROPENI LA PASCANI. Decizia este a consilierilor si doar a lor.

Operatorul nu poate transmite pascanenilor un alt mesaj decat acela ca APAVITAL VREA, POATE SI ARE CU CE SA FACA INVESTITII LA PASCANI. Societatea ieseana mai trebuie si lasata sa faca aceste investitii. Altfel, cei 13 milioane de euro vor fi redirectionati catre alte localitati din judetul Iasi: sunt si alti ieseni care au nevoie de extinderi sau imbunatatiri ale retelelor de apa si canalizare.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
gigel
+9 # RE: Nodul gordiangigel 2017-04-23 11:30
eu am impresia ca investitia de 13milioane de euro o sa se faca tot din banii pascanenilor, care o sa plateasca un pret mai mare la apa.Asa considera ApaVital sa faca investitii la Pascani
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-7 # ImposibilGV 2017-04-23 14:36
Quoting gigel:
eu am impresia ca investitia de 13milioane de euro o sa se faca tot din banii pascanenilor, care o sa plateasca un pret mai mare la apa.Asa considera ApaVital sa faca investitii la Pascani

Pentru a investi 600 de miliarde la Pascani pana la sfarsitul lui 2020, pretul apei ar trebui sa urce la 22-25 lei metrul cub. Ceea ce este imposibil.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
vali
+5 # RE: Nodul gordianvali 2017-04-24 08:07
“ORGOLIUL DE A DEMONSTRA CARE-I MAI TARE SI MAI PUTERNIC NU POATE DUCE DECAT LA REZULTATE NOCIVE PENTRU CETATENI”
Rezultatele nocive deriva din plata din propriul buzunar a partii din redeventa pe care Apavital nu doreste sa o achite.Curios ca problema a ajuns in punctul platii acestei chirii uitandu-se de celelallte abuzuri(taierea apei la tot condomeniul,tar ifarea expedierii facturii,refuzu l interventiei pe spatiul proprietarului,etc,etc)

“Consiliul Local Pascani trebuie sa decida rapid ce doreste pentru pascaneni: CLARIFICA SITUATIA ADMINISTRATIVA SI JURIDICA A SERVICIILOR DE APA SI CANALIZARE SI ATUNCI APAVITAL POATE SOLICITA FINANTAREA EUROPEANA SI PENTRU PASCANI, ori CONTINUA CU JOCURILE POLITICE SI IMPIEDICA OPERATORUL SA INVESTEASCA BANI EUROPENI LA PASCANI. Decizia este a consilierilor si doar a lor”

Situatiile juridice ,asa cum au ajuns astazi,trebuies c clarificate in justitie.Acea justitie care ,deocamdata,a dat o hotarare pe o speta ridicata de doi cetateni.Nu mai pot consilierii sa se pronunte in acest domeniu, ci JUSTITIA.Consil ierii sun reprezentantii cetatenilor,dac a ei voteaza intr-un sens sau altul inseamna ca asta e optiunea unei parti a po[censored]tie i.Po[censored]t ie care nu doreste sa I se majoreze pretul la apa doar pentru ca o societate asa de mare ca Apavital nu vrea sa respecte o decizie a unei instante.

“Operatorul nu poate transmite pascanenilor un alt mesaj decat acela ca APAVITAL VREA, POATE SI ARE CU CE SA FACA INVESTITII LA PASCANI. Societatea ieseana mai trebuie si lasata sa faca aceste investitii. Altfel, cei 13 milioane de euro vor fi redirectionati catre alte localitati din judetul Iasi: sunt si alti ieseni care au nevoie de extinderi sau imbunatatiri ale retelelor de apa si canalizare”
Apavital ar trebui sa VREA sa respecte decizia unei instante,sa VREA sa plateasca redeventa in intregimea ei(stiti exemplu dlui Vlase cu Vasile care si-a luat casa cu imprumut si acum vrea ca Ion sa-i plateasca creditul-un exemplu foarte prost ales,pt care eu l-as da afara ).Apavital sa faca investitii cu banii ei daca tot ARE CU CE. ARE CU CE,pentru ca a luat o retea reabilitata (bine sau prost) cu bani imprumutati iar acum se prezinta in fata europenilor ca o fata mare si frumoasa buna de maritat dar care a luat hainele de nunta de pe la altii si nu vrea sa le achite.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
GV
-5 # Ileana Cosanzeana sau Baba Harca?GV 2017-04-24 10:22
Quoting vali:
1. uitandu-se de celelallte abuzuri(taierea apei la tot condomeniul,tarifarea expedierii facturii,refuzul interventiei pe spatiul proprietarului,etc,etc)
2. Po[censored]tie care nu doreste sa I se majoreze pretul la apa doar pentru ca o societate asa de mare ca Apavital nu vrea sa respecte o decizie a unei instante.
3. acum se prezinta in fata europenilor ca o fata mare si frumoasa buna de maritat dar care a luat hainele de nunta de pe la altii si nu vrea sa le achite.

Stimate Domn, in mesajul dvs. sunt cateva exagerari si cateva neadevaruri. Daca as banui ca stiti legislatia in domeniu si situatia concreta de pe teren, le-as spune pe sleau: MINCIUNI.
1. Daca tot vorbiti de abuzuri, va rog sa imi precizati pe ce prevederi legale va bazati afirmatiile acuzatoare. Pentru ca legea spune clar ca locuitorii din condominii sunt tratati ca un singur utilizator colectiv, calculul debitelor restante si al penalitatilor fiind facut la nivelul intregului condominiu. Apoi, tot conform legii, factura este expediata gratis (adica pe cheltuiala operatorului) tuturor beneficiarilor care sunt titulari de contracte. Asta inseamna ca facturile care nu se bazeaza pe contracte (cele bazate pe conventii, mai precis) nu pot fi trecute drept cheltuieli in contabilitatea operatorului. In sfarsit, tot legea spune si unde incepe si unde se sfarseste dreptul si obligatia operatorului de a interveni in sistemul public de alimentare de apa. Sistem care incepe la captare si se sfarseste cu iesirea din contorul de bransament. Ce este dupa acest punct este in afara dreptului operatorului de a interveni. Exact din acest motiv nici un operator nu poate interveni legal in blocuri, nici ca sa repare, nici ca sa opreasca apa rau platnicilor din condominii. Repet, nu pentru ca nu vrea, ci pentru ca legea nu ii da aceste drepturi.

2. Nu s-a pus nici o secunda problema nerespectarii unei decizii judecatoresti. Acea decizie la care faceti referire anuleaza o hotarare de consiliu local, nu interzice operatorului sa majoreze pretul apei, prin includerea redeventei in pretul apei.

3. Dati-mi voie sa va prezint pe scurt situatia actuala a retelelor de distributie din Pascani: pierderile au crescut la 58% si cresc cu cateva procente an de an. Asa ca daca este sa facem o referire maritala, ca dumneavostra, ceea ce prezentati ca pe o Ileana Cosanzeana, reteaua de distributie din Pascani, vazuta de aproape nu-i decat o baba cocarjata, stirba si basinoasa.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
vali
0 # RE: Ileana Cosanzeana sau Baba Harca?vali 2017-04-25 08:20
Ca sa vezi,ne ascundem mereu in spatele LEGII.Daca tot sunteti asa bun comunicator,poa te ne informati si pe noi despre modalitatea in care a fost construita aceasta lege,cine au fost initiatorii,cin e a votat(cu nume si prenume-nu la modul general,Parlame ntul).Sa vada si pascanenii cine a facut aceasta lege de care va tot agatati.Pentru ca ei stiu(cetatenii) ca legile in tara asta se dau cu dedicatie.
In condomenii,acol o unde exista contract si conventie-factu rile se expediaza contracost si nici macar individual ci la gramada la casieria unitatii.stiu-l egea e de vina
Anularea hotararii de consiliu nu interzice operatorului majorarea pretului,corect .Dar poate ne spuneti,ce efecte juridice are.
Daca urmarim logica cresterii pierderilor in procente,va las pe dvs sa ne spuneti anul in care Pascaniul va avea 100% pierderi de apa si deci,pe cale de consecinta,pasc anenii nu vor avea apa la robinete
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Carmazean
0 # Postacule!? La subiect poți sa fii!???Carmazean 2017-04-24 21:27
Văd ca monopolizezi câte 2 pagini de ziar cu propaganda de cacao. Poate trăiești pe luna și nu vezi realitatea!? Unde s cele mai proaste servicii!? Unde s rupte străzile și din cauza cui!?ce investiții au făcut cei din Apavital!? Profitul de 1 mil de euro unde pleacă!? In redevența și investiții!???? ?? Ești pe lângă subiect!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 

Add comment

Comentariile care conțin obscenități, atacuri la persoană sau mesaje nepotrivite nu vor fi publicate. În cazul în care unele comentarii injurioase trec de filtrul automat vă rugăm să raportați comentariul prin butonul de sub acesta.

Casino gbetting.co.uk/casino reviews and sign up bonuses.