23062018Sat
Last updateSun, 24 Jun 2018 10amPierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecină

Toleranța cetățenilor din blocul G1 pare să fi ajuns la final. Oamenii din bloc cer ajutorul administrației locale în ceea ce privește atitudinea unei vecine care le dă mari bătăi de cap.

 

 

Fără electricitateși agent termic în calorifere, femeia beneficiază de apă curentă, pe care o consumă în neştire, fără să o plătească.

Prezentă la audiențele săptămânale, reprezentanta de scară a semnalat problema în numele tuturor vecinilor. Femeia spune că lunar se înregistrează pierderi enorme, pe care ea şi ceilalţi locatari sunt nevoiţi să le achite. Aceasta a declarat că nu vrea să-i facă rău vecinei sale, însă speră că cineva de la Primărie o va convinge să-şi schimbe comportamentul.

Problema prezentată de păşcăneancă a fost direcţionată de primarul Pantazi către agenţii de la Poliţia Locală, care, împreună cu responsabila Primăriei din Compartimentul Asociaţii de Proprietari, vor merge să vorbească cu femeia.  

Comments   

 
paspastratos
+10 # metoda perfectapaspastratos 2017-02-16 17:58
Distribuitorul de apa nu face decat sa incaseze. Daca nu ai apa, chiar daca esti bun platnic, te certi cu vecinul in loc sa fie problema celui ce-ti asigura serviciul pentru care esti cu plata la zi. Aici s-a vrut sa se ajunga. Nu are nici o legatura cu cele 13 milioane de euro promisi pentru investitii (or sau n-or fi)... totul se reduce la atitudinea de indiferenta si dispret a distribuitorulu i fata de cetateni. Nu conteaza ceea ce faci ca persoana (familie)! Trebuie sa ai si grija vecinului!!!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
recviem
+10 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinărecviem 2017-02-16 18:14
Ei sunt BOII SI VACILE care la ordinul unui vacar, PSD +PNL care au votat PENTRU ApaVital Iasi

Dorin Nechifor - PNL

Diana Acsinte – PNL,

Enea Neculai – PNL

Simona Palade – PSD

Alexa Bogdan – PSD

Gabriela Nedelcu – PSD

Marius Putintelnicu – PSD

Apostol Carmen – PSD

Vasile Haldan – PSD

Vasile Axinte – PSD

Vasile Balau – PSD

Stefan Voinea – PPDD

Vasile Anton – PDL/PNL

Andrei Varca – PDL/PNL

"BLESTEMAT FIE EL, IN VECII VECILOR.
BLESTEMAT FIE EL PARLAMENTARUL NOSTRU SI TOT NEAMUL LUI IN VECII VECILOR".
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-4 # DeciziaThe Gigi of Gastesti 2017-02-16 20:26
Ma, eu va vad in fiecare zi cum va bateti cu caramida-n piept, zi de zi, ceas de ceas de cat de mult va pasa voua de binele pascanenilor. Asa de tare incat nu doar ca nu va intereseaza ca la Blagesti, Gastesti etc.nu este apa si canalizare (ce va ziceti voi: da-i in ..., ca si-asa astia-s niste tarani), dar nu dati doi bani si nu va pasa deloc nici macar de faptul ca pe o parte din strazile din Pascani conductele de apa sunt din azbociment. Asta inseamna ca oamenii care beau apa care trece prin aceste conducte pot face cancer si unii au si facut mai repede si mai multi decat ceilalti. Si strazile astea nu-s putine deloc: Aleea 1 Decembrie, 22 Decembrie, Aleea Sportului, Fundac Fântânele, Locotenent Ionescu, Vlad Țepeș, 1 Decembrie, Crinilor, Garabet Ibrăileanu, Gavril Gheorghiu, Ciprian Porumbescu, Cloșca, Horia, Vatra, Victoriei, Zimbrului, Moldovei.

Preferati sa fiti complici la imbolnavirea grava si la moartea vecinilor si prietenilor vostri, numai sa va indepliniti voi visul vostru egoist de a pleca apavital din Pascani. Ori poate abia asteptati sa plece apavitalii ca sa va vindeti voi casele si apartamentele si sa schimbati conductele pe banii vostri??? Asa, din sacrificiu pentru binele Pascaniului! Halal prieteni, halal cetateni, halal pascaneni!

Daca se va lua pana la urma decizia maririi preturilor, cei care decid sunt primarii, nu Benes ori apavitalii. Iar primarii au de ales intre a tine pretul pe loc, ca acum, sau a face mult mai multe investitii. Ceea ce se va face este ce anume isi doresc oamenii, ce considera acestia ca este prioritar pentru ei. Fix la fel cum pentru voi este mai important sa plece apavitalii din Pascani decat sanatatea si siguranta pascanenilor. Vorba ceea: fiecare cu prioritatile si valorile lui!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-4 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăThe Gigi of Gastesti 2017-02-16 20:27
Lista aia nu-i o simpla insailare pe hartie. O lista de asta este produsul muncii pe aproape un an a destui ingineri pe care, daca te uitai atent in jurul tau, ii vedeai mai ales prin suburbii, pin zona aerodrom, la primarie masurand, trasand traseele conductelor, luand probe de sol, masurand si stabilind cote si inclinatii pentru canalizare, inventariind situatia conductelor existente etc..

Acuma na, daca tu esti invatat sa stai intr-un fel de cotet pe care il incepi luni dupa betia de duminica, cand bati patru pari in colturi, aduci nuiele, calci lut cu balega si daca da Dumnezeu sa fie cald si bine, marti deja e gata casa... asta e. Nu pot decat sa-ti urez spor la treaba si sa te incurajez sa-ti faci destul tezic pe iarna.

Iar banii sunt la apavitali si or sa inceapa sa fie investiti cand da UE ok-ul pentru inceperea licitatiilor. Anul asta in vara ori toamna se liciteaza. Iar de terminat, lucrarile din tot judetul facute pe banii UE (cam 200 de milioane de EUR au apavitalii pentru judetul Iasi) se termina in 2020.

Banii colectati in plus, daca se creste tariful la apa se investesc acolo unde banii UE nu ajung: in sate de sub 2000 de locuitori (nu au dreptul sa ia bani de la UE), poate in Gastesti, la canalizare si tot asa
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Toma Credinciosul
+1 # Citez si comentezToma Credinciosul 2017-02-17 05:57
"Iar banii sunt la apavitali si or sa inceapa sa fie investiti cand da UE ok-ul pentru inceperea licitatiilor. Anul asta in vara ori toamna se liciteaza. Iar de terminat, lucrarile din tot judetul facute pe banii UE (cam 200 de milioane de EUR au apavitalii pentru judetul Iasi) se termina in 2020"
Ti-au mai spus si altii cat esti de prost.
Banii de la UE nu se dau prin licitatii. Se dau pe niste programe de inveswtitii foarte bine documentate pana la ultimul ban de cheltuit. UE nu intreaba, de exemplu, intr-un ipotetic plan de investitii al Apeivital ce societate implementeaza practic acele investitii
Verifica daca acel plan respecta conditiile cerute in primul rand tot de catre noi, romanii. Noi ne punem conditii pe care UE ne urmareste sa le respectam.
Asa ca atunci cand vorbesti aici de licitatii ca sa dea UE banii, arati cat de prost esti si cat de mult esti aservit Apeivital.
De asta merge tara asta atat de prost! Pentru ca are nenumarate cozi de topor ca tine! Si pentru ca are nenumarati cetateni care nu au curaj sa-si ceara drepturile si sa-si apere lubertatile!!!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-3 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăThe Gigi of Gastesti 2017-02-16 20:28
Bre, neamt de-al lui Ciordache, vad ca si tu ejti din teapa alora care bantuie noaptea ca hotii. Pascaneni, feriti-va!

Ce nu pricep eu la voi, astia care bateti campii anti-pascaneni. este ce naiba aveti cu oamenii astia_ Va place sa le fie oamenilor rau, ca pascanenii sa traiasca prost, in conditii medievale, numai pentru ca aveti voi o frustrare personala cu apavitalii? Acuma, cand lista strazilor unde se trage apa si canal din astia 13 milioane de EUR este gata, ce nu va place?

Eu, da, stiu ce nu-mi place. Nu-mi place ca, de exemplu, la Gastesti se trage apa pe 22 de strazi, adica o retea serioasa, de peste 15 kilometri, dar canalizare se trage numai pe 1,5 kilometri.

Asta inseamna ca pe restul strazilor canalizarea trebuie facuta din alti bani, ca astia 13 milioane de EUR de UE pur si simplu nu ajung pentru toate nevoile pascanenilor. Uite de-asta eu sunt de acord sa cresca pretul la apa, daca toti banii incasati suplimentar se duc in investitii.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
altul
+1 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăaltul 2017-02-17 09:19
Observ ca Gigi pare a fi informat,iar daca nu ,are logica in ce spune si nu jigneste cum o face Toma care nu intamplator isi spune (NE)credinciosu l,care nu are a spune nimic dar se leaga de o virgula,pentru al injura pe Gigi.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-3 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăThe Gigi of Gastesti 2017-02-17 11:04
Quoting Toma Credinciosul:
Banii de la UE nu se dau prin licitatii. Se dau pe niste programe de inveswtitii foarte bine documentate pana la ultimul ban de cheltuit. UE nu intreaba, de exemplu, intr-un ipotetic plan de investitii al Apeivital ce societate implementeaza practic acele investitii


Nu, banii de la UE nu se dau prin licitatii, ci prin concurs de proiecte. Dar lucrarile se fac prin licitatii. Iar eu despre lucrari vorbeam.

Ca sa pricepi, sa luam ca exemplu proiectul cu „Reabilitarea, conservarea si revitalizarea Palatului Cantacuzino – Pascanu si a terenului aferent” depus de Primaria Pascani la ADRNE. Sa o luam metodic, dar pe scurt:

1. Mai intai se verifica eligibilitatea de catre finantator. In prima faza au fost niste observatii facute la proiect, s-au facut corecturile necesare si proiectul a fost declarat eligibil. Asta inseamna ca trece la etapa a doua, cea de punctare.
2. Fiecare proiect eligibil depus la ADRNE este evaluat si primeste un anumit punctaj. Cand toate proiectele sunt evaluate se face clasamentul lor in functie de punctaj. Pentru a fi luat in calcul de obicei (functie de linia de finantare) trebuie sa ai un punctaj minim, sa zicem 70 de puncte din 100 posibile.
3. Sa zicem ca sunt 18 proiecte eligibile care au fost punctate si au peste 70 de puncte. Suma banilor ceruti prin cele 18 proiecte sunt 270 de milioane de EUR, iar disponibilul este de 150 milioane de EUR.
4. Departajarea proiectelor se face ca la admiterea la liceu: in ordinea punctajelor, pana se termina banii disponibili. Sa zicem ca banii ajung pentru primele 10 proiecte, in ordinea clasamentului punctajelor. Sa presupunem extrem de optimisti ca si proiectul Pascaniului ajunge sa fie in primele 10.
5. Se semneaza contractele de finantare cu beneficiarii. ATENTIE MAXIMA: beneficiarii sunt cei care primesc banii si pentru care se implementeaza proiectul; LUCRARILE SUNT EFECTUATE DE CATRE EXECUTANTI PENTRU SI IN NUMELE BENEFICIARILOR. Eu unul nu cunosc cazuri cand beneficiarii si-au facut singuri lucrarile.
6. Se pregateste etapa de proiectare tehnica, cu tot ce presupune ea. Pentru aceasta se face caietul de sarcini pentru licitatia ori alta procedura de achizitie (functie de valoarea bugetului si constrangerile legale – achizitia serviciilor de proiectare poate fi chiar prin incredintare directa, daca valoarea este destul de mica! ) pentru consulantul tehnic / firma de proiectare
7. Se realizeaza proiectarea si se face receptia acesteia
8. In raport cu parametrii din proiectul rezultat se face caietul de sarcini al executiei propriu-zise a lucrarii si se stabileste procedura de achizitie a executantului. Care poate fi achizitie prin incredintare directa, selectie de oferte, licitatie inchisa ori deschisa etc.etc.. Tot functie de valoare si de prevederile din contractul de finantare.
9. Se executa efectiv lucrarea
10. Se face receptia lucrarii si se corijeaza evetualele neajunsuri.
11. Se fac dosarele finale pentru rambursarea finala si se fac matanii dimineata la pranz si seara sa restituie cat mai repede banii cheltuiti (guvernul partea lui si UE partea ei) pe proiectare si lucrari.
12. Daca ai noroc in viata, din cand in cand (victima se alege prin sondaj) se mai intampla la unele proiecte sa vina inspectii de la finantator si chiar de la UE, sa vada cum s-a realizat implementarea si cum se prezinta rezultatul proiectului finantat.

Daca cititi cu atentie ce se spune si se publica in presa baietii de la Apavital sunt la etapele 7+8. Lista publicata cu strazile inseamna ca au terminat proiectarea si ca fac caietele de sarcini pentru executie. La ei valoarea lucrarilor fiind foarte mare (200 milioane EUR in total), dupa lege sunt obligati sa aleaga executantii prin licitatie, pe fiecare contract in parte.

Ia zi-ne, mai Tomita, de data asta pricepusi??
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Toma Credinciosul
+3 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăToma Credinciosul 2017-02-17 13:43
:Nu, banii de la UE nu se dau prin licitatii, ci prin concurs de proiecte. Dar lucrarile se fac prin licitatii. Iar eu despre lucrari vorbeam."
IDIOTULE!!!
In momentul cand depuiun proiect pentru bani europeni stii deja cum faci lucrarile -prin licitaie (adica niciodata asa) sau prin incredintare directa (cum se face permanent)
Asa ca lasa abureala, char si cand te numest "Altul"
UE nu asteapta nici o litatie pentru a da bani si DOAR proiecte
Si trebuie sa ai dreptul la acei bani, ApaVital nu mai poate accesa fonduri europene
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-4 # RE: Pierderile la apă, motiv de ceartă într-un imobil din municipiu! Locatarii arată cu degetul spre o vecinăThe Gigi of Gastesti 2017-02-17 15:58
Quoting Toma Credinciosul:
In momentul cand depuiun proiect pentru bani europeni stii deja cum faci lucrarile -prin licitaie (adica niciodata asa) sau prin incredintare directa (cum se face permanent)
Asa ca lasa abureala, char si cand te numest "Altul"
UE nu asteapta nici o litatie pentru a da bani si DOAR proiecte
Si trebuie sa ai dreptul la acei bani, ApaVital nu mai poate accesa fonduri europene

Mai nene, tu numai ca habar n-ai despre ce vorbesti, dar esti de o rautate si-o inveninare de parca te-ai bucura sa se intample ceva rau si sa nu se puna in practica proiectele astea, chiar cu riscul de a le face rau vecinilor, cunoscutilor si prietenilor tai, tuturor pascanenilor, fie ei din oras ori din suburbii.

Hai ca minciuna sa zicem ca as putea sa o inteleg, ca nu-i suporti pe astia de la Apavital. Dar atata rautate si atat venin si dorinta de a le face rau alora tai, asta nu pot sa o pricep.

Cu achizitiile directe (adica fara licitatie) bati campii la maxim. Limitele sub care poti face achiztii directe sunt foarte mici: 30.000 EUR la achizitia de produse si servicii si 100.000 de EUR la contractele de lucrari.Cum crezi tu ca astia de la Apavital, care au de facut lucrari de peste 174 milioane de EUR, cu contractul cel mai mic de vreo 2 milioane de EUR pot contracta lucrarile altfel decat prin licitatie? Tu stii ca la UE cand ceri rambursarea banilor cheltuiti trebuie sa depui si documentele achizitiei? Asta inseamna proiect, caiet de sarcini, documentele licitatiei (ale fiecarui participant la licitatie, nu doar ale celui care castiga licitatia!), devizele de lucrari, PV de receptie etcc.etc..

Vorbesti ca sa te afli in treaba, ca sa iti versi veninul care ti-a cotropit sufletul fix in sufletul cunoscutilor si prietenilor tai, poate chiar al familiei tale. Iti place din rutate si disperare ca se face ceva bun in Pascani sa-i sperii pe pascaneni, mai ales pe cei din suburbii.

Eu zic sa iti amintesti discutatia asta la anul, cand o sa aiba apa (iar multi si canalizare) fiecare in fata portii, si la Gastesti, si la Blagesti, si in celelalte suburbii, plus in zona aerodrom si in restul Pascaniului, asa cum a fost facut proiectul.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Toma Credinciosul
+1 # Am scris ceva rau despre Apavital?Toma Credinciosul 2017-02-17 16:11
Eu am scris despre tine cum te cramponezi cu cautand argumente acolo unde nu sunt.
Minti cand spui ca UE asteapta nu stiu ce licitatie!!!
Minti cand spui ca lucrarile pentru care se iau bani de la UE se dau cu licitatie!!!
Minti cand spui ca Apavital POATE lua bani Inprogramul POIM!!!
Aici Apavital este subiect tangent.
Subiectul principal esti tu.
Ada niste argumente reale cand vorbest, nu inventa, si totul e ok.
Mi-e indiferenta Apavital. Am plecat de peste 10 ani din pascani si vad aceloras 15 zile in fiecare an in august, alte 15 zile mi le programez pentru un concediu adevarat.
Nu cu Apavital am ceva. Din cauza unor cozi de topor catine, eu si multi altii m fost nevoiti sa plecam in alte tari sa putem yrai. Intr-un fel ne-ati fcut un bine. Mi-e mila de cei ramasi ca sunt nevoiti sa va suporte linguseala si tradarea. Nu vrei binele comunitatii pe careo amintesti aici. Vrei doar ca Apavital sa ramana sa-mi umileasca parinitii mei si pe ai altora!
Tu esi adecaratul rau, nu apavital. Daca nu ar fi ce ca tine, s-ar trai mai bine si in Romania!!!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
The Gigi of Gastesti
-4 # Ramai la ce te pricepiThe Gigi of Gastesti 2017-02-17 17:48
Quoting Toma Credinciosul:
Minti cand spui ca UE asteapta nu stiu ce licitatie!!!
Minti cand spui ca lucrarile pentru care se iau bani de la UE se dau cu licitatie!!!
Minti cand spui ca Apavital POATE lua bani Inprogramul POIM!!!
Aici Apavital este subiect tangent.
Subiectul principal esti tu.
Ada niste argumente reale cand vorbest, nu inventa, si totul e ok.
Mi-e indiferenta Apavital. Am plecat de peste 10 ani din pascani

Pai de ce nu spui asa, omule? Nu stiam ca esti plecat din Pascani de atata vreme. Chiar imi cer scuze celor care au citit dialogul nostru. Eu credeam ca tu stii ce spui, ca esti in tema, ca vorbesti in cunostinta de cauza si cand colo tu stergi la kur vreo baba prin Italia ori aliniezi ouale vreunui mos bosorog. Chiar imi cer scuze.

Ca sa lamurim, muult mai pe scurt.
1. Nu am spus ca UE asteapta vreo licitatie, ci ca licitatiile trebuie facute ca sa se stabileasca PRIN LICITATIE care este firma (ori asocierea de firme) care realizeaza lucrarile din Pascani.
2. Este cert ca lucrarile de valoare mare (iar PROIECTELE APAVITAL SUNT DE VALOARE FOARTE MARE – PESTE 174 MILIOANE EUR IN TOT JUDETUL) nu se pot face prin incredintarea directa a contractului. Cum am zis mai sus, limitele la incredintarile directe sunt foarte-foarte mici: 30.000 EUR la servicii si produse, 100.000 EUR la lucrari.
3. Nu doar ca Apavital POATE LUA bani din POIM, dar a luat deja banii pentru proiectare. Care se pare ca este cam gata si de acum se trece la etapa urmatoare: lucrarile pe teren. Nu stiu suma exacta pentru consultantul cu rpoiectarea, dar zvonurile erau ca plata consultantului a fost de vreo 22 milioane lei. Tu crezi ca venea consultantul spaniol anul trecut atatea zeci de zile la Pascani (si la fel a fost si in restul judetului, pentru LA PASCANI ESTE UN CONTRACT DIN TOTALUL DE 13 CONTRACTE DIN JUDETUL IASI!) pe gratis, numai ca sa ii vada Grecu si Parteni ce bine le șade cu căști și veste reflectorizante?
4. Apavital nu este cu nimic mai special decat ceilalti 42 de operatori carora li s-au aprobat proiecte pe POIM. Pentru ca judetul Iasi este cel mai po[censored]t din tara, probabil ca vor lua bani mai multi ca altii. Nu neaparat cei mai multi. Cum ziceam suma stabilita este de peste 174 milioane EUR

Eu zic ca totusi sa ramai la ce te pricepi, la parfumat funduri de babe si pudrat ouțe de moșnegi prin Italia.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
fk
-2 # Prostalanefk 2017-02-17 19:30
Odata luate fondurile,Apavi tal poate subcontracta lucrarile cui vrea muschiul ei. In acte apavital este cea care face lucrarea, care garanteaza lucrarea, cea care o da in receptie!
Despre ce ;icitatie/licit atii tot mananci ca.ca.ti pe aici?
MARS! CRETINULE!!!
Intai sa stii despre ce vorbesti si apoi sa te bagi in seama.
Nu te-ai saturat sa fii tampit?!
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Danyel
0 # IntrebareDanyel 2017-02-19 21:45
Stimate Gigi din Gastesti ( desi am un "feeling" ca sunteti un Gigi de la Lunca), cum de sunteti atat de bine documentat pe subiectul Apavital? Vad ca va straduiti din rasputeri sa ne convingeti cat de vitali sunt Apavitalii pentru noi, pascanenii si bunastarea noastra. Si nu sunt. Chiar deloc. Sunt doar abuzivi.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 

Add comment

Comentariile care conțin obscenități, atacuri la persoană sau mesaje nepotrivite nu vor fi publicate. În cazul în care unele comentarii injurioase trec de filtrul automat vă rugăm să raportați comentariul prin butonul de sub acesta.

Casino gbetting.co.uk/casino reviews and sign up bonuses.