RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce taxe vor fi eliminate la Serviciul de permise şi înmatriculări

Persoanele programate pe 23 ianuarie să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere vor putea ţine proba chiar dacă Guvernul a instituit zi liberă.

 

Anunţul l-a făcut ieri prefectul Marian Grigoraş, care a precizat că restul activităţilor aferente Serviciului Public Comunitar Regim Per­mise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) vor fi recuperate în alte zile prin prelungirea programului de lucru cu publicul în cursul săptămânii viitoare. În context, prefectul a făcut o informare şi în ceea ce priveşte taxele şi tarifele percepute de SPCRPCIV şi care vor fi eli­minate începând cu 1 februarie.

  

Taxa cu cea mai mare valoare care va fi eliminată (414 lei) face referire la autorizarea circulaţiei pentru probe a autovehiculelor şi remorcilor. Alte taxe fac referire la înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci cu masa totală maximă autorizată mai mare 3.500 kg (145 lei) sau până în 3.500 kg (60 lei), precum şi taxa de examinare a persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, a persoanelor care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obţinerea aceleiaşi categorii a permisului, precum şi pentru persoanele care nu au absolvit o şcoală de conducători de autovehicule, cu excepţia celor pentru categoriile B, B1, B plus E (84 lei). De asemenea, va fi eliminată şi taxa de examinare, de 28 lei, pentru obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule (categoriile şi subcategoriile C, C1, Tr, D, D1, C plus E, D plus E, C1 plus E, D1 plus E, Tb şi Tv). Nu în ulti­mul rând, vor fi scutite de taxa de 5 lei şi înregistrarea cererilor persoanelor fizice şi juridice privind furnizarea unor date din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum şi din Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare şi din registrele judeţene de evidenţă a permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Imagini de pe șantierul terenului de rugby din zona vale! Lucrări întârziate, suprafață de joc distrusă!

Marius Parteni

Cooperativa munca în zadar! Se montează canal pe strada Grădiniței, pentru scurgerea apei

Marius Parteni

Apa oprită în zona vale până la orele amiezii

Redacția
Încarcă...