RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La cheremul primarului: managerii de la bibliotecă şi Casa de Cultură pot fi evaluaţi doar la dispoziţia edilului şef

Legislativul local nu a aprobat proiectul de hotărâre care viza constituirea unei comisii de evaluare a managementului Casei de Cultură, şi a Bibliotecii Municipale. Proiectul iniţiat de către consilierii liberali nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului Primăriei.

 

 

  

Irina Jitaru a motivat că aceste comisii nu se constituie prin Hotărâre de Consiliu Local, ci numai prin dispoziţie de primar.

“Nu v-aţi uitat cum se constituie aceste comisii. Conform ordinului ministrului culturii, comisiile se constitue  prin ordin sau dispoziţie în funcţie de specificul instituţiei. Asta spune legea. Comisiile nu se constituie prin Hotărâre de Consiliu, ci prin dispoziţie de primar. Ne învârtim în jurul cozii. V-am explicat de ce este raport de nelegalitate”, a precizat Irina Jitaru.

“Prin dispoziţie de primar sunt numiţi membrii comisiei. Asta este altceva. Noi nu numim membrii comisiei, noi înfiinţăm comisia”, a replicat Cătălin Conache.

Consilierii din partea PSD nu au fost de acord cu motivarea oferită de către secretarul Primăriei, însă, cu toate acestea, proiectul nu a trecut de votul legislativului, fiind susţinut numai de către iniţiatori şi reprezentantul PMP. Pesediştii s-au abţinut.

 

 

Related posts

Secretarii din judet, instruiti pe probleme de asistenta sociala

Redacția

Primăria a făcut publice primele imagini cu cel mai nou centru comercial care va fi construit în Pașcani! (FOTO)

Răzvan Grecu

Trei răniți în urma unui accident rutier pe E85 la intrarea în Moțca

Marius Parteni
Încarcă...