RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii păşcăneni discută despre utilaje de deszăpezire şi extinderea reţelei de gaz

Municipiul Paşcani îşi cumpără utilaje de deszăpezire. Plenul Consiliului Local va dezbate în şedinţa sa de vineri achiziţionarea în leasing financiar a unor utilaje de deszăpezire şi curăţenie stradală.  

Pe lista de achiziţii a municipalităţii păşcănene se află un autogreder, o basculantă, un vehicul multifuncţional pentru curăţenia stradală şi o camionetă cu cabină dublă şi benă. Costul utilajelor a fost estimat la 2,22 milioane lei. Pe ordinea de zi a şedinţei se vor afla şi trei proiecte de extindere a reţelei de gaze naturale, pe străzile Libertăţii, Peneş Curcanul şi Bucuriei.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 151.500 lei. Primăria Paşcani a solicitat E.ON efectuarea lucrărilor, compania comunicând însă că investiţia nu este justificată economic. După punerea în funcţiune a noilor conducte, acestea urmează să fie preluate în folosinţă de către E.ON Distribuţie România în baza unui contract de comodat. O sumă de 134.000 lei este propusă a fi alocată pentru lucrările de împrejmuire a Liceului Teoretic “Miron Costin”. Noul gard va avea o lungime de 139,5 metri, acesta urmând să conste într-o elevaţie din beton şi panouri de fier forjat. Va fi discutată şi solicitarea Spitalului Municipal de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli prin majorarea sumelor primite de la Direcţia de Sănătate Publică cu 10.000 de lei pentru programul naţional de prevenire a tuberculozei, suplimentarea cheltuielilor materiale cu 324.000 lei şi reducerea cheltuielilor de personal şi a burselor cu 314.000 lei.

  

Pe masa consilierilor locali păşcăneni se va afla vineri şi metodologia de repartizare şi facturare individuală pe bază de convenţie a consumurilor de apă, ca şi preluarea la canalizare a apelor uzate şi pluviale. Dacă proiectul va fi adoptat, metodologia va fi prima aplicată la Paşcani după preluarea serviciului de apă-canal de către ApaVital. În cadrul şedinţei se vor discuta şi programul de îmbunătăţire a eficienţei energetice în municipiul Paşcani până în 2020, ca şi proiectul de transmitere în folosinţă gratuită a unui spaţiu din fostul sediu al primăriei păşcănene către filiala judeţeană a Asociaţiei Nevăzătorilor.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ultima etapă din campania de dezinsecție și deratizare, la Pașcani

Oana Cordoneanu

Campanie de sterilizare și microcipare a câinilor cu stăpân, din municipiul Pașcani. Primăria va aloca 119.000 lei

Redacția

Mii de hectare calamitate în județ, din cauza secetei. Printre localitățile afectate se numără Hărmănești, Heleșteni, Stolniceni Prăjescu, Todirești și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...