RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De astăzi se pot solicita contracte individuale la apă! Apometrele tip radio, agreate de ApaVital sunt foarte scumpe!

Legea 224/2015 prin care sunt aprobate modificările și completările legii serviciului de alimentare cu apă, 241/2006, a intrat în vigoare de ieri, iar de astăzi pășcănenii ce stau la bloc pot solicita contracte individuale în baza noii legi.

Mai exact, dacă până acum puteau avea contracte individuale toți cei cu apometre în apartamente, lucru nerecunoscut de majoritatea operatorilor din țară, de acum acest lucru va fi valabil doar pentru cei ce dețin apometre cu transmisie radio, cele clasice scoase pe casa scării sau cu branșament individual.

Celor care au sperat că de acum înainte nu vor mai fi probleme cu operatorul ApaVital, întrucât pe internet apometrele cu citire radio au prețuri cuprinse între 130 de lei și 175 de lei, purtătorul de cuvânt al instituției le taie avântul. Răzvan Manolache a explicat astăzi că doar un tip de contor cu transmise tip radio este agreat de ApaVital, iar prețul acestuia este la producătorul Elsaco de 570 de lei cu TVA inclus.

  

Manolache a mai spus că prevederile legale permit ca operatorul să-și dea avizul pentru tipul de apometru folosit de client, iar în lipsa acestui acord, legea nu permite încheierea contractului individual.

Reprezentantul ApaVital a mai explicat că nu se pune problema includerii în lista apometrelor agreate a altor tipuri mai ieftine, întrucât asta ar însemna costuri în plus pentru operator, care ar trebui să investească în cititoare compatibile cu acel tip de apometru și în soluțiile software aferente.

Contactați telefonic, reprezentanții Elsaco au specificat că prețul unui apometru cu modul radio agreat de ApaVital este de 570 de lei, o altă soluție mai ieftină fiind cotata la 420 de lei, prețuri ce au TVA inclus.

Deocamdată, cei ce doresc să încheie contracte individuale trebuie să mai aștepte până vor fi elaborate de către operator noile contracte, însă Răzvan Manolache susține că vor reîncepe debranșările blocurilor ce nu au contract cu ApaVital. Se ajunge astfel la un non sens, deoarece contractele pot fi încheiate doar în conformitate cu actualele prevederi legale, lucru pe care momentan ApaVital nu-l poate oferi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Restricții de circulație azi și mâine pe strada Cefereștilor din cauza unor lucrări de aducțiune cu apă

Răzvan Grecu

Construcția Autostrăzii Pașcani- Suceava, un nou pas important (FOTO)

Redacția

Drumurile județene care vor fi modernizate în acest an

Redacția
Încarcă...