RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ARSACIS cere desființarea în justiție a asociației ECO APA pentru ca Pașcaniul să nu poată accesa fonduri europene pentru canalizare și distribuție de apă

ARSACIS Iași a cerut în justiție dizolvarea Asociației Eco Apa Pașcani. Astfel, la Primărie a ajuns o plângere prealabilă prin care cei de la Iași solicită edililor Primăriei să ia măsuri cu privire la Asociația ECO APA din Pașcani.

ECO APA este o asociație eligibilă în privința accesarii fondurilor europene pentru extinderea si reabilitarea rețelelor de apă și canal din municipiu dar și din localități limitrofe precum Moțca, Stolniceni- Prăjescu, Todirești și Hărmănești.

Primăria din Pașcani a fost înștiințată asupra faptului că ECO APA a fost acționată în instanță de către  Asociația Regională a Serviciilor de Apă și Canal, Iași, cu scopul final de a o dizolva. 

  

Menționăm că ARSACIS este o asociație ce acționează la nivel județean, având drept operator ApaVital. Prin dizolvarea ECO APA, Pașcaniul nu va putea să obțină finanțări europene nerambursabile pe probleme de apă și canal, decât prin intermediul asociației ieșene ARSACIS.

 {module Afis – Vali Craciunescu}

„La data de 9 februarie 2015, ARSACIS Iași ne-a trimis o adresă prin care ni se solicită un punct de vedere și să luăm măsuri cu Asociația Eco-apa din Pașcani. În fapt, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Servicii de Alimentare cu Apă, Eco-apa, a fost constituită în 2012 prin voința următoarelor unități administrative, comunele care făceau parte la vremea respectivă din Eco-apa, printre care și municipiul Pașcani alături de Moțca, Stolniceni Prăjescu,Todirești, Hărmănești și Cucuteni. Conform prevederilor statutare, asociația se constituie în scopul reglementării/înființării, organizării, finanțării, monitorizării, exploatării și gestionării în comuna de alimentare cu apă și canalizare, de pe raza de competemță a unităților administrativ teritoriale. Respectivul document va fi analizat de conducerea municipiului Pașcani, și cel mai probabil va ajunge pe masa consilierilor pentru un vot și un punct de vedere cât se poate de pertinent”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

 

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Circulaţie închisă pe un sector de pe strada Unirii, până joi! Se toarnă ultimul strat de asfalt

Ema Roman

Ce mai cer pășcănenii la audiențe: canalizare, bani de medicamente sau loc de veci în cimitir

Ema Roman

Secretar de stat: autostrada A7 ar ajunge la Paşcani până în 2025

Redacția
Încarcă...