RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali arşi la buzunar de Curtea de Conturi

Consilierii locali au primit astăzi o veste proastă. Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că aceştia au fost plătiţi mai mult decât au lucrat. Conform spuselor primarului Dumitru Pantazi aleşilor locali li s-ar fi imputat suma totală de 33.000 lei.  

 

 Din cele relatate de edil reiese că deşi pontajele au fost corect întocmite, potrivit legii pentru a se lua diurna integral, consilierii locali trebuiau să participe lunar la o şedinţă de Consiliu Local şi la două de comisii. Cum doar doi dintre aceştia activau în două comisii, ceilalţi 17 sunt buni de plată.

  

Totuşi, banii nu vor fi recuperaţi la bugetul local deoarece între timp a fost emisă o lege prin care se amnistiază fiscal toate sumele ce sunt de recuperat pe drepturi salariale acordate în afara legii.

 Mulţi dintre consilierii locali s-au plâns că în aceste condiţii sunt mai prost plătiţi decât cei din legislativul unei comune. Soluţia pentru ca indemnizaţia să nu le fie micşorată a fost găsită rapid, şi anume ca fiecare comisie să se întrunească de două ori pe zi.

Nu se ştie dacă va creşte calitatea actului decizional prin suplimentarea numărului şedinţelor, însă în mod cert aleşii vor fi mulţumiţi că diurna nu le va fi micşorată. Menţionăm că valoarea brută a acesteia este de 720 de lei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Laura Pașcu l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi că a umilit-o, i-a vorbit urât și a amenințat-o cu schimbare din funcție dacă „mai câștigă cine decide ea” achizițiile publice! (Video)

Răzvan Grecu

Noul purtător de cuvânt al Primăriei va fi anunţat săptămâna viitoare

Ema Roman

Ședință ordinară de Consiliu Local Pașcani 29 februarie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...