RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raport sumbru al RAGCL Paşcani: datorii de 360 de miliarde de lei vechi! Preţul gigacaloriei se ieftineşte!

Veşti bune pentru păşcănenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Începând cu data de 1octombrie gigacaloria va costa doar 155 lei.

Hotărârea a fost luată astăzi de legislativul local, după ce administratorul public Gică Zanet a explicat că Guvernul a alocat 1.000.000 de lei pentru subvenţia anticipată a agentului termic pentru ultimele trei luni din an.

  

 În acelaşi contex s-a discutat si despre situaţia disperată în care se află RAGCL. Datoriile prezentate de preşedintele Consiliului de Administraţie au lăsat consilierii locali fără replică. Conform raportului prezentat de noua conducere a regiei, societatea comercială care se ocupă cu distribuirea de agent termic în sistem centralizat este la un pas de faliment.

Datoriile scietăţii sunt în valoare de 360 de miliarde de lei vechi, din care 250 de miliarde sunt datorate către BERD, 90 de miliarde către ANAF, iar 20 de miliarde către agenţi economici.

 La capitolul venituri este suma de 100 miliarde de lei vechi pe care regia o are de încasat de la creditori. Din această sumă 23 de miliarde de lei vechi trebuie încasați de la PSA Paşcani, în acest sens fiind emisă o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Iaşi.

 De menţionat este faptul că legislativul local s-a arătat interesat de noile salarii ale actualei conduceri a RAGCL, însă răspunsul din partea preşedintelui Consiliului de Administraţie a fot că acestea sunt confidenţiale.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Meteorologii anunţă o îmbunătăţire a vremii spre sfârşitul săptămânii

Redacția

Vremea 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024. Crăciun şi final de an cu atmosferă de primăvară. Un val de aer tropical aduce temperaturi de 18 grade Celsius

Redacția

Ședință la Primăria Pașcani pe subiectul „Târgul Comunelor”. Pintilie: „Va fi un fel de prezentare a fiecărei comune”

Iulia Huțanu
Încarcă...