RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Consilierul Rîznic a dat o declarație falsă în dosarul prin care solicita locuință ANL! Vezi cum a comentat situația viceprimarul Nedelcu!

Surpriză la ședința Comisiei de evaluare a dosarelor depuse de pășcănenii care au solicitat de la Primărie o locuință de tip ANL. Unui consilier local i s-a respins dosarul ca fiind neeligibil. Motivul a fost acela că în trecut liberalul Andrei Rîznic ar mai fi deținut în coproprietate un apartament, pe care ulterior l-ar fi înstrăinat, în timp ce legea prevede, ca o condiție de eligibilitate, ca solicitantul să nu fi deținut niciodată un imobil de locuit.

 

  

În acest sens, procedura de atribuire a locuințelor de tip ANL prevede obligația ca solicitanții să dea o declarație notarială prin care să ateste pe proprie răspundere că nu a deținut o locuință în proprietate.

La dosarul lui Rîznic există o astfel de declarație, dată în februarie 2013, însă când funcționarii de la Serviciul de Taxe și Impozite Locale l-au verificat în baza de date, consilierul local a apărut ca având în proprietate un apartament în perioada iulie 2010 – aprilie 2011.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu, președintele Comisiei de evaluare a dosarelor ANL, a confirmat pentru NewsPascani.com aceste informații și a apreciat că consilierul local Andrei Rîznic trebuie să analizaze această situație și dacă consideră că este cazul, să ofere explicații publice.„În urma evaluării comisiei din cele 50 de dosare au fost declarate eligibile un număr de 11, restul au fost cazuri în care nu și-au reînnoit dosarul sau au renunțat la cererea pentru repartizarea unei locuințe și un singur dosar a fost declarat neeligibil. Acest dosar a fost declarat neeligibil pentru că solicitantul a fost proprietarul unui apartament în anii anteriori. Da, într-adevăr este vorba despre un consilier local. Este la latitudinea dumnealui să analizeze situația și să vină cu explicațiile dacă consideră că trebuie să ofere aceste explicații”, a transmis Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

Menționăm că, falsul în declarații este o faptă penală și este pedepsită de Codul Penal cu amendă sau închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Related posts

Eveniment cultural marca FILIT la Paşcani! Marius Chivu și Alex Tocilescu , “Scriitori printre liceeni” la “Miron Costin” și “Sadoveanu” (VIDEO)

Carmen Bălăceanu

Informare meteo de ploi și instabilitate în România

Redacția

Al doilea automotor Desiro reparat la Electroputere VFU Pașcani

Redacția
Încarcă...