RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

O descoperire bizară făcută în Turcia derutează oamenii de ştiinţă. A fost ”ascunsă” secole într-un subsol

Cu colţii ascuţiţi, piele lâncedă şi o coadă ca un bici, un animal misterios mumificat a fost descoperit în Turcia, provocând derută în rândul experţilor.

  

 

Prădătorul bizar a fost descoperit într-o pivniţă veche şi rămâne să fie identificat de către experţii de istorie naturală din Turcia. 

 Arheologii presupun că animalul poate fi unul preistoric, în timp ce alţii consideră că acesta ar putea fi un fel de pisică, bazându-se pe aspectul incisivilor puternici.

 “Se aseamănă cu una dintre pisicile mumificate natural pe care le-am găsit în Marea Britanie, zidite în coşurile de fum. Oasele sunt lungi, ceea ce este o trăsătură a speciei feline”, a declarat Lidija McKnight, un egiptolog de la Universitatea din Manchester, expert în animale mumificate.Animalul mumificat măsoară un metru lungime, de la nas până la vârful cozii sale.

 “Un metru este destul de mult, dar dacă, spre exemplu, este o specie de pisică sălbatică? Acestea pot fi mult mai mari decât cele domestice. Dinţii sunt un pic cam ciudaţi, dar în cazul în care ţesuturile moi suferă de pe urma procesului de desecare, ele pot arăta mai pronunţat”, a adăugat McKnight.

Citiți articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Veste bună pentru profesori. Guvernul plăteşte restanţele câştigate în instanţă până la sfârşitul anului

Redacția

La data de 8 iulie 1392 au fost menţionate pentru prima dată monedele din Ţara Românească

Redacția

Refugiații musulmani nu pot cotiza la pensiile europenilor. Le-o interzice Coranul

Redacția
Încarcă...