RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Resturantul din Complexul Cheile Gradiștei, închis și amendat cu 2000 de lei după ce 30 de copii au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară

După ce 30 de copii aflați în tabără în zona Fundata-Moeciu au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară, autoritățile au decis închiderea temporară a restaurantului Complexului Cheile Gradiștei și o amendă de 2000 lei pentru unitatea turistică. 

90 de turiști au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au mâncat ieri la Restaurantul de la Cheile Grădiștei. Dintre aceștia, 30 de copii aflați în tabară la același complex turistic – și care luau masa în același loc – au fost spitalizați cu toxinfecție alimentară.

O anchetă a fost dispusă imediat pentru unitatea turistică, iar în urma controalelor, autoritățile au dispus închiderea temporară a unității alimentare și aplicarea unei amenzi de 2000 de lei operatorului turistic.

Potrivit reprezentanților DSP, în restaurantul vizat s-au gasit mai multe nereguli privind depozitarea alimentelor și respectarea măsurilor de siguranță alimentară.

  

Specialiștii au prelevat mai multe probe și continuă analizele pentru a determina ce anume a dus la îmbolnavirea turiștilor. 11 copii rămân internați și după 24 de ore de la producerea evenimentului.

sursa europa fm

Related posts

Pacienții cu coronavirus din Suceava vor fi renumărați: ar fi 700 de cazuri în plus

Redacția

Centrul de Transfuzii prezintă zilnic informaţii pe Facebook

Redacția

Mersul pe jos cu un obiectiv precis este mai bun pentru sănătate decât o simplă plimbare

Redacția
Încarcă...