RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vânzările de noi locuințe în SUA s-au prăbușit la cel mai lent ritm din 2016

Vânzările de locuințe noi destinate unei singure familii au scăzut brusc în Statele Unite în luna iulie în contextul dobânzilor ipotecare și prețurilor ridicate, relatează Reuters.

Casa executata silit in SUAFoto: Jake Wyman / Alamy / Profimedia images

Americanii au cumpărat cu 12,6% mai puține locuințe luna trecută, numărul total al celor vândute ajungând la 511.000 de unități, potrivit datelor publicate marți de Departamentul pentru Comerț de la Washington.

  

Datele pentru luna iunie au fost de asemenea revizuite în jos, la 585.000 de unități de la 590.000.

Economiștii consultați de agenția Reuters prognozau că vânzările de noi locuințe, care reprezintă o fracțiune din vânzările de locuințe în SUA, vor scădea până la 575.000 de unități.

Prețuri record la locuințele din SUA

Însă jurnaliștii de la Bloomberg arată că și vânzările de locuințe vechi care reprezintă majoritatea pieței au scăzut pentru a șasea lună la rând, atingând cel mai lent ritm al vânzărilor din 2016.

Bloomberg notează că ultima scădere a numărului de vânzări este reprezentativ pentru o piață imobiliară care este sub presiune din cauza prețurilor ridicate și costurilor în creștere a creditării.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, după discursul lui Viktor Orban, în România: Mă aşteptam ca domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie imediată. Vom avea o discuţie în Coaliţie

Redacția

Poliţiștii ironizează protocolul MAI cu Patriarhia: “După ce ducem Lumina, mergem la sparanghel în Germania”

Redacția

Zelenski: „Nu cred că Rusia va folosi arme nucleare”

Redacția
Încarcă...