RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Nu sistemul l-a omorât pe Marian!

Nu sistemul l-a ucis pe Marian Grigore, ci un criminal: Daniel Lungu. Poate pentru unii apelativul folosit sună prea dur, dar nu poți să numești altfel un individ ce umblă prin cluburi înarmat cu un cuțit, iar atunci când are un diferend de opinie îl folosește cu sânge rece!

 

Nu medicii l-au ucis pe Marian Grigore! Aceștia erau prezenți la datorie și au încercat totul pentru a-l salva. Marian nu suferea de o boală pe care medicii nu au depistat-o sau nu au tratat-o corect. El a fost înjunghiat, iar o astfel de rană este foarte greu de tratat și implică multă, multă șansă. Iar Marian nu a avut șansă! Deloc!

  

Nici faptul că localul, în care s-a petrecut grozăvenia, funcționa peste programul pe care-l avea aprobat nu l-a omorât pe Marian. Crima se putea petrece la fel și înainte de ora 11.00.

Marian nu ar fi putut fi salvat nici dacă consilierii PSD sau primarul Dumitru Pantazi susțineau proiectul consilierului Sorin Olariu de a se înființa un centru fix de colectarea sângelui. Un astfel de centru colectează sângele, dar îl transmite spre depozitare și gestionare la Iași. Așa că ambulanțele ce au cărat sânge sâmbătă noaptea, făceau oricum același drum.

Părinții lui Daniel Lungu nu au nicio vină și nu trebuie să dea nicio explicație. La 23 de ani, criminalul este un bărbat independent care avea un loc muncă și decidea despre cum și cu cine își petrece timpul liber și pe cine înjunghie.

Ca români suntem prea ușor tentați să dăm vina pe sistem. Însă acum sistemul nu are nimic de-a face cu moartea lui Marian. Sistemul l-a prins și l-a încătușat pe criminal și cel  mai probabil îl va condamna la minimum 10 ani de închisoare!

P.S. Un centru fix de colectare a sângelui trebuie înființat la Pașcani. Însă nu e locul și timpul acum pentru o astfel de dezbatere. 

Related posts

Buddha și Marele Zid Chinezesc

Răzvan Grecu

Prosperitate? Normalitate?

Răzvan Grecu

Revoluția mută de la PNL: Sorin Olariu de la PMP i-a luat fața lui Marius Pintilie

Răzvan Grecu
Încarcă...