RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Instigare la ce, domnule Pantazi? La democrație?

„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile” articolul 30. aliniatul 1 din Constituția României.

„Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme” articolul 39 din Constituția României.

„Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere” articolul 40. aliniatul 1 din Constituția României.

  

Aceste articole ale legii fundamentale a României garantează cetățenilor libertatea de exprimare a gândurilor și opiniilor, libertatea de a se asocia, dreptul de a organiza mitinguri și demonstraţii. Toate aceste fundamente ale democrației au fost dorințele revoluționarilor câștigate în decembrie 1989, cu prețul a peste 1000 de vieți omenești.

La 25 ani de la Revoluție, primarul municipiului Pașcani le calcă, cu nepăsare, în picioare și demonstrează încă o dată că în ciuda faptului că este un liber întreprinzător, în realitate este un comunist sadea. Astăzi l-a amenințat pe Ion Moțatu, unul dintre liderii societății civile, ce luptă împotriva abuzurilor făcute de ApaVital, că dacă mai continuă să vină cu oameni la Primărie îi va face plângere penală pentru că instigă cetățenii.

Instigare la ce, domnule Pantazi? La democrație?

Îmi aduc aminte că în urmă cu câțiva ani colegul meu Marius Parteni a primit telefonic un tratament similar de la actualul edil: odată a fost trimis în origini, iar altă dată amenințat că va fi călcat cu mașina dacă nu se astâmpără.

Atât Moțatu cât și Parteni au în ochii și mintea primarului Dumitru Pantazi vina de a gândi și de a-și exprima liber opiniile prin „viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public”.

Așa au făcut și jurnaliștii de la Charlie Hebdo și au plătit cu viața pentru că niște islamiști radicali au stabilit  că unei caricaturi i se cuvine un glonț în cap. Mi-e frică să-l întreb pe Dumitru Pantazi ce pedeapsă i se cuvine lui Ion Moțatu pentru că are curajul să-și strige drepturile, însă știu că dictatorii pierd puterea prin revolte și revoluții, iar până la o astfel de mișcare socială nu mai este mult la Pașcani!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cultura nu este un pericol, însă prostia da!

Răzvan Grecu

Cojocaru îmi pune vorbe în gură, doar ca să mă scoată vinovat de gafa de la Bit TV!

Răzvan Grecu

Îngrijorător de multă ură, domnule Olariu! Soția și copiii sunt mândri de dumneavoastră?!

Răzvan Grecu
Încarcă...