RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Mediul de afaceri înecat de ploaie!

Cine apără mediul de afaceri din Pașcani de operatorul ApaVital aflat în evidentă goană după căpătuială? Asta este întrebarea pe care oamenii de afaceri locali (indiferent de cifra de afaceri pe care o au) o adresează retoric când citesc facturile emise pentru canalizarea apei de ploaie.

Toți ochii se îndreaptă către Palatul Administrativ, acolo unde-și au culcușul aleșii cetății: primarul și consilierii locali. Deși au trecut 5 zile de când Actualitatea TV a făcut publică modalitatea absolut nebunească în care ApaVital Iași a înțeles să factureze către persoanele juridice canalizarea apei pluviale, nici unii dintre edili nu au oferit o explicație pentru această execuție publică a mediului de afaceri pășcănean. Doar primarul a răspuns, căutat fiind de reporterii noștri, cu o altă întrebare: na, nu e normal să se plătească apa de ploaie?

Vina este a lor: a primarului, a celor care au făcut parte din comisia de negociere pentru aderare la ARSACIS și a consilierilor locali ce au votat hotărârile prin care sistemul public de alimentare cu apă și canalizare a trecut în gestiunea societății ApaVital Iași.

  

Ce au negociat de fapt în spatele ușilor închise și de ce nu au lăsat presa să asiste la acele discuții am aflat acum: nimic pentru pășcăneni, iar acest lucru nu trebuia să se afle! Îmi este imposibil să concep că aleșii nu au avut habar de faptul că ApaVital va factura canalizarea apei de ploaie către agenții economici după următoare formulă: (Suprafața construită x 0,85 + Suprafața neconstruită x 0,05) x K (nivelul precipitațiilor în litri/mp comunicat în fiecare lună de ANM). Iar dacă cumva se vor scuza că nu au știut cât plouă la Pașcani, în medie pe lună, atunci ar trebui să-și dea demisia și să suporte costurile acestor facturi, pentru că ei au fost trimiși în consiliul local de pășcăneni pentru a le apăra lor interesele, nu pe ale ApaVital.

Denumită în mod stiințific meteorică sau pluvială, apa de ploaie rămâne în fapt un fenomen meteorologic esențial pentru supravețuirea vieții pe pământ. Să faci profit și valoare adăugată de pe urma ei nu este un concept economic ci unul antiuman care consacră dezumanizare societății în care trăim.

 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Răzvan Grecu

Zanet răspunde cu şantajul la întrebările presei

Răzvan Grecu

Pantazi a încetat să mai fie om, a devenit ticălos!

Răzvan Grecu
Încarcă...