RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni

De ce ApaVital poate şi păşcănenii nu!?

Operatorul judeţean a început mişeleşte să debranşeze de la reţeaua publică, încă de ieri, scările de bloc unde nu sunt încheiate contracte de furnizare a serviciilor.

Şi nu oricum, ci într-un mod şmecheresc pot spune: cu scările unde locuiesc reprezentanţi ai societăţii civile, care anul trecut au demarat campania de strângere de semnături, pe baza căreia în luna noiembrie 2014 Consiliul Local a votat pentru retragerea municipiului din ARSACIS şi denunţarea contractului cu ApaVital.

Din birourile de la Iaşi, şefii instituţiei condamnaţi public chiar de liderii judeţului pentru atitudinea de lucru în relaţia cu păşcănenii, au dictat, la fel cum au făcut-o şi în trecut: tăiaţi apa!

  

Acum au început cu Moţatu, Radu, Popa şi vecinii lor. Probabil urmează alţii. Data trecută au vizat blocul unde domiciliază şeful Poliţiei Locale. Sunt evidente şicanele, dar ce să îi faci unui şmecher, care este protejat de alţii.

Dacă păşcănenii nu pot beneficia de servicii de la ApaVital, cum poate acelaşi operator să funcţioneze la nivel local fără:

– autorizaţie de mediu

– contract pentru epurarea apelor uzate

– aviz din partea ANRSC pe tarifele aprobate la nivel local

– ca sistemul public de alimentare cu apă să îi fie predat de CL.

Referitor la acest ultim aspect, fac menţiunea că în proiectul de hotărâre prin care primarul doreşte revenirea la ApaVital, care nu a trecut la vot în ultima şedinţă, este specificat:"art. 9 (1) operatorul local SC PREST SERV APA SA şi operatorul regional, SC APAVITAL SA Iaşi, vor proceda  – primarul la predarea, respectiv secundul – primirea bunurilor care fac obiectul prezentei hotărâri, în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii".

Se înţelege clar că ApaVital nu a intrat oficial în posesia bunurilor ce alcătuiesc serviciul de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a municipiului, chiar dacă primarul a semnat anul trecut contractul de delegare, iar legislativul local l-a aprobat abia în şedinţa din 11 mai 2015. 

De ce acest operator poate să facă toate aceste abuzuri, iar instituţiile statului nu reacţioează? Doar băieţii deştepţi ne pot spune … 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Voi știți…!

Marius Parteni

Aroganța unui manager susținut politic!

Marius Parteni

Pantazi a găsit “VINOVEȚII”!

Marius Parteni
Încarcă...