RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

Reguli stricte pentru proprietarii de mașini noi! Va fi obligatoriu de la 1 mai

Din această primăvară vor fi reguli stricte pentru proprietarii de mașini noi! Unele sisteme de asistență vor deveni obligatorii, iar anumite vehicule vor trebui să fie echipate cu o cameră de mers înapoi. Cei care vor să își cumpere o mașină nouă din Germania trebuie să aibă în vedere schimbările ce vor intra în vigoare din primăvara acestui an. Iată ce va fi obligatoriu de la 1 mai.

Reguli stricte pentru proprietarii de mașini noi!

Anul 2024 vine cu mai multe schimbări care-i vizează pe șoferi. Se vor aplica noi reguli, iar din luna mai, va fi introdusă o nouă „etichetă auto” în Germania. Noua etichetă se dorește a fi un ajutor pentru consumatori.

În viitor, consumatorii vor fi mai bine informați cu privire la consumul de combustibil și la emisiile potențialului lor automobil nou atunci când vor cumpăra o mașină cu această etichetă.

  

Un amendament la Ordonanța privind etichetarea energetică a autoturismelor a intrat în vigoare pe 23 februarie 2024. Anunțul a fost făcut de Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Energie de la Berlin. Scopul modificării este de a îmbunătăți în mod semnificativ informarea consumatorilor și de a o completa cu alte informații importante.

„Etichetarea îmbunătățită a mașinilor noi aduce mai multă transparență atunci când se cumpără o mașină.”, a declarat ministrul federal al Economiei, Robert Habeck.

De la 1 mai, mașinile noi trebuie să aibă o etichetă informativă

Mulți șoferi români optează pentru o mașină nouă fabricată în Germania. Cei care vor o mașină nouă trebuie să știe ce schimbări vor fi de la 1 mai 2024. În viitor, valorile consumului și ale emisiilor vor trebui să fie specificate pe baza unei proceduri de măsurare mai realiste. Motivul modificării a fost o schimbare la nivel european a metodei de testare.

Punerea în aplicare va avea loc începând cu 1 mai 2024, când dealerii și producătorii vor trebui să implementeze eticheta auto, potrivit Ministerului Federal pentru Afaceri Economice și Energie. Eticheta trebuie să fie aplicată direct pe vehiculul expus la reprezentanță sau conținutul acesteia trebuie să fie indicat în mod corespunzător atunci când este achiziționat prin internet.

În plus, va fi introdusă o etichetă separată pentru fiecare tip de propulsie, ceea ce va oferi clienților informații semnificativ mai relevante. În cazul mașinilor electrice și al modelelor hibrid plug-in, consumul de electricitate și autonomia vor fi, de asemenea, indicate. Eticheta autoturismului oferă, de asemenea, informații despre costurile anuale cu energia pentru un număr de 15.000 de kilometri parcurși și despre taxa auto actuală a noului autovehicul.

Pe lângă aceste reguli ce vor fi puse în aplicare de la 1 mai, șoferii din România trebuie să mai știe că s-a schimbat perioada de valabilitate a permisului de conducere. Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE de la 10 ani la 15 ani, în scopul reducerii costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor.

Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru toate categoriile, deţinute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă, este de doi ani.https://www.bzi.ro/reguli-stricte-pentru-proprietarii-de-masini-noi-va-fi-obligatoriu-de-la-1-mai-4938290

Related posts

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani

Redacția

ApaVital întrerupe furnizarea apei în tot Pașcaniul! Motivul este incredibil!

Răzvan Grecu

Oamenii nimănui. Șapte persoane locuiesc pe străzile din Pașcani la -15 grade C

Răzvan Grecu
Încarcă...