RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul ungar de Externe Péter Szijjartó, mesaje pro-ruse în discursul de la Oradea: Ne dorim pace în loc de război, nu am făcut nimic din ceea ce ar prelungi sau ar fi răspândit războiul / Și Kelemen Hunor a cerut ”pace”, fără să ceară retragerea Rusiei din Ucraina

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Szijjartó Péter, a reluat vineri la Oradea narativul  pro-rus al guvernului de la Budapesta, potrivit căruia e nevoie de ”pace” în Ucraina. Mesajul este unul pro-rus pentru că Ungaria cere încetarea războiului fără să ceară retragerea Rusiei din Ucraina. O pace fără ca Rusia să abandoneze regiunile anexate ilegal din Ucraina înseamnă o pace în termenii Kremlinului, care ar lăsa Ucraina ciuntită. Acesta este mesajul pe care Viktor Orban, singurul aliat al lui Viktor Orban din UE și NATO, îl promovează constant, spre iritarea partenerilor și aliaților.

Szijjartó Péter a făcut declarațiile vineri seară, la Oradea, la manifestările de sărbătorire a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, acolo unde și președintele Kelemen Hunor a vorbit despre nevoia de ”pace”, fără să ceară explicit retragerea Rusiei din teritoriile ocupate ilegal în Ucraina.

„Şi noi ne dorim pace, în sfârşit să fie pace în vecinătate, în loc de război. Noi, maghiarii, anul trecut, am vorbit mult despre pace. Din păcate, puţini vorbesc despre pace. Noi, maghiarii, trăind în vecinătatea războiului, vedem consecinţele pustiitoare ale războiului. Cu toţii am văzut refugiaţii, tragediile familiilor distruse. Şi mai ştim important că vieţile oamenilor doar cu încetarea conflictului şi cu pace se pot salva.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

O tânără a păstrat un portofel cu aproape 2.000 de euro. Polițiștii au deschis dosar penal

Redacția

STUDIU Un sistem crucial de curenți oceanici se îndreaptă spre un colaps care „ar afecta fiecare persoană de pe planetă”, avertizează oamenii de știință: „Este cu adevărat înfricoșător”

Redacția

Forțele aeriene ucrainene susțin că au distrus două avioane rusești în două ore

Redacția
Încarcă...