RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șeful Shin Bet, serviciul intern de informații israelian, își asumă responsabilitatea pentru masacrul din 7 octombrie/ Ronen Bar: ”Nu am reușit să generăm un avertisment suficient”

Șeful agenției de securitate Shin Bet spune că este personal responsabil pentru lipsa unui avertisment timpuriu pentru atacul criminal al Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie, transmite Times of Israel.

Șeful serviciului de informații subliniază că își asumă responsabilitatea în calitate de șef al instituției și că va fi timp de investigații după finalul războiului:

  • „Ca cel care conduce organizația, responsabilitatea pentru acest lucru îmi aparține”, spune Bar. „Va fi timp pentru investigații. Acum ne luptăm”.

Cu câteva ore înainte de atacul din 7 octombrie, instituția de apărare a identificat mișcări neobișnuite în Fâșia Gaza, ceea ce a dus la o convorbire telefonică nocturnă între oficialii de rang înalt, dar semnele au fost în mare parte respinse, transmite Times of Israel.

Conform rapoartelor citate de presa israeliană, Bar s-a dus la sediul agenției și a ordonat desfășurarea unei mici echipe desfășurate la granița cu Gaza, anticipând doar un atac de mică amploare. Cel puțin 10 membri ai Shin Bet au fost uciși în timpul atacurilor din 7 octombrie, potrivit agenției.

  

Directorul Shin Bet a declarat, de asemenea, că ”nu există o limită de timp sau de putere a Israelului în ceea ce privește pedeapsa pe care o va aplica Hamas pentru invazia sa în sudul țării la 7 octombrie și asigurarea sfârșitului grupului terorist”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

George Ivaşcu, director fondator al Teatrului Metropolis, scrisoare deschisă către Nicuşor Dan: „Afirmaţiile inexacte pe care le faceţi în spaţiul public sunt extrem de periculoase”

Redacția

Reacția Gabrielei Szabo după ce Nicușor Dan a demis-o de la conducerea CSM București

Redacția

Firea: Când vom ajunge să nu mai considerăm sprijinul pentru familiile vulnerabile ca fiind pomeni electorale? / În întâlnirile politice, când ridic şi eu mâna să discut despre copii şi tineri, fiecare se uită la telefon

Redacția
Încarcă...