RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

G7 ameninţă Iranul cu noi sancţiuni, se opune unei ”operaţiuni militare de amploare” israeliene la Rafah, se declară îngrijorat de ajutorul chinez al Rusiei şi se angajează să consolideze mijloacele apărării aeriene a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Grupului celor Şapte (G7) mai industrializate ţări, reuniţi la Capri, în Italia, s-au pronunţat cu privire la conflictele din Orientul Mijlociu şi Ucraina, relatează AFP, transmite News.ro.

Şefii diplomaţiilor G7 şi-au exprimat opoziţia faţă de ”o operaţiune militară de amploare la Rafah”, care ar avea ”consecinţe catastrofale asupra populaţiei civile”.

”Ne reiterăm apelul în favoarea unui plan credibil şi practic din punct de vedere logistic în vederea protejării populaţiei civile”, subliniază ei într-un comunicat publicat la finalul acestei reuniuni de trei zile pe insuliţa italiană Capri.

Ei îndeamă ”toate părţile” ”să împiedice o nouă escaladare” în Orientul Mijlociu, în urma unor informţaii despre explozii în Iran.

  

”În lumina atacurilor de la 19 aprilie, îndemnăm toate părţile să acţioeze pentru a împiedica o nouă escaladare. G7 va continua să acţioneze în această direcţie”, anunţă miniştrii în comunicatul final.

Ei şi-au exprimat ”îngrijorarea puternică” faţă de transferuri de material chinez Rusiei, care ajută maşina de război rusă în Ucraina.

”Ne exprimăm îngrijorarea puternică faţă de transferurile către Rusia, din întreprinderi din China, a unor materiale cu dublu uz (civil şi militar) şi unor piese de armament pe care Rusia le foloseşte pentru a-şi consolida producţia militară”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Capitala și 13 județe, sub Cod galben de burniţă şi polei, până joi dimineaţa

Redacția

Ucraina recunoaște că a lansat campanii psihologice de ațâțare a urii interetnice în Rusia după atacul terorist de la Crocus

Redacția

Guvernul Germaniei se pregăteşte să ajute companiile afectate de sancţiunile occidentale impuse Rusiei

Redacția
Încarcă...