RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ar putea fi vaccinul împotriva tuberculozei cea mai ieftină armă în lupta cu boala Alzheimer?

Descoperirile științifice pot apărea din cele mai ciudate situații. La începutul anilor 1900, în Franța, medicul Albert Calmette și veterinarul Camille Guérin au încercat să descopere cum se transmite tuberculoza bovină.

Pentru a face acest lucru, ei au trebuit mai întâi să identifice o modalitate de a cultiva bacteria. Cartofii feliați (gătiți cu bilă de bou și glicerină) s-au dovedit a fi mediul perfect.

Totuși, pe măsură ce bacteriile se dezvoltau, Calmette și Guérin au fost surprinși să constate că fiecare generație își pierdea o parte din virulență. Animalele infectate cu microbul (crescut prin mai multe generații ale culturii lor) nu se mai îmbolnăveau, dar erau protejate împotriva tuberculozei sălbatice.

Vaccinul care ar putea deveni cea mai ieftină armă împotriva Alzheimer

  

În 1921, cei doi au testat acest potențial vaccin pe primul lor pacient uman: un bebeluș a cărui mamă tocmai murise din cauza bolii. A funcționat, iar rezultatul a fost vaccinul Bacille Calmette-Guérin (BCG), care a salvat milioane de vieți.

Calmette și Guérin nu și-ar fi putut imagina niciodată că cercetările lor îi vor inspira pe oamenii de știință care au investigat un cu totul alt tip de boală mai mult de un secol mai târziu.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Candidații CSM vor fi evaluați din punct de vedere al integrității și conduitei morale

Redacția

Ciolacu, de Ziua Franţei: Relaţia dintre ţările noastre are o legătură istorică, culturală şi de prietenie profunde. Ducem mai departe parteneriatul strategic

Redacția

Ministerul rus al apărării confirmă: Rusia e responsabilă pentru atacul de la Odesa

Redacția
Încarcă...