RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Operatorii privaţi de transport feroviar consideră nejustificată intenția Guvernului de a înființa compania Carpatica Feroviar SA

Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR) consideră nejustificată înfiinţarea companiei Carpatica Feroviar SA, solicitând restabilirea unui mediu concurenţial optim şi echitabil, prin aplicarea Deciziei CE privind rambursarea de către societatea CFR Marfă a ajutorului de stat ilegal primit în perioada 2010-2018, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al OPSFPR, operatorii privaţi de transport feroviar trag un semnal de alarmă privind Proiectul de Hotărâre a Guvernului de înfiinţare a Carpatica Feroviar propus pentru dezbatere publică.

„Membrii OPSFPR consideră că argumentele aduse înfiinţării companiei de stat nu au niciun temei şi propun factorilor de decizie să analizeze situaţia, în vederea respectării prevederilor europene în vigoare şi a regulilor necesare asigurării unui mediu concurenţial echitabil pe piaţa transportului feroviar de marfă”, se menţionează în comunicat.

Totodată, operatorii privaţi de transport feroviar consideră drept neîntemeiate argumentele prezentate în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ şi apreciază că există 10 motive care susţin respingerea acestei iniţiative.

  

Conform sursei citate, Carpatica Feroviar „va fi de facto continuatorul activităţii CFR Marfă”.

„În ultimii 15 ani, CFR Marfă a acumulat pierderi cumulate de aproximativ 970 milioane euro, iar Carpatica Feroviar nu va fi altceva decât un continuator al activităţii ineficiente şi al administrării defectuoase a societăţii de stat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA solicită Consiliului de Securitate al ONU să condamne ofensiva Hamas

Redacția

Ministrul Culturii vrea ca marii operatori de cablu care deţin şi posturi TV să poată fi obligaţi de CNA să renunţe la una dintre activităţi / Reacţia RCS&RDS, una din companiile afectate

Redacția

Boloş: Ne îndreptăm fie spre o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie spre o potențială reducere a numărului de bugetari

Redacția
Încarcă...